Kristaps Porziņģis apsūdzēts par izvarošanu

© AP Photo / Seth WenigИгрок NBA Кристапс Порзингис
Игрок NBA Кристапс Порзингис - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Basketbolists noliedz visas pret viņu vērstās apsūdzības.

RĪGA, 1. aprīlis — Sputnik. Pret Kristapu Porziņģi – labāko Latvijas basketbolistu – sākta izmeklēšana, sportists apsūdzēts par izvarošanu, vēsta The New York Post.

Porziņģis - Sputnik Latvija
New York Post: Porziņģim nepagarinās līgumu nākošajā sezonā

20 gadus vecā sieviete, kas izvirzījusi apsūdzības pret Porziņģi, bija sportista kaimiņiene laikā, kad viņš spēlēja New York Knicks komandā. Viņa apgalvo, ka 2018. gada 7. februārī pēc mača pret Milwaukee Bucks (89:103), kura gaitā sportists guva smagu traumu (kreisā ceļgala priekšējās krusteniskās saites plīsums, kura dēļ vēl joprojām nav atgriezies sportā), Porziņģis apciemojis sievieti, aptuveni pulksten divos naktī uzaicinājis pie sevis ciemos un tur izvarojis viņu.

Informāciju par notikušo policijā sieviete sniegusi tikai 28. martā. Uz likuma sargu jautājumu, kāpēc viņa klusējusi vairāk nekā gadu, sieviete atklāja, ka Porziņģis apsolījis viņai 68 tūkstošus dolāru. Šo naudu viņa plānojusi izmantot sava brāļa studijām koledžā. Vēlāk basketbolists esot atteicies viņai samaksāt.

Porziņģa advokāts Tims Makmehouns komentēja situāciju: "Esam iepazinušies ar visām apsūdzībām pret manu klientu un pilnībā tās noliedzam."

Vēl vairāk, noskaidrojies, ka Porziņģa komanda spērusi pirmo soli – nosūtījusi oficiālu paziņojumu tiesībsargājošajām iestādēm jautājumā par iespējamo skandālu jau pagājušā gada decembrī.

Turklāt par epizodi brīdināta arī NBA vadība. Izmeklēšanu uzsācis FIB. Vēlāk latviešu basketbolists pametis New York Knicks un pārgājis komandā Dallas Mavericks. Porziņģa jaunā kluba īpašnieks Marks Kjūbans bija informēts par sporta zvaigznes iespējamām apsūdzībām, taču tolaik saskaņā ar FIB lūgumu viņš nesniedza komentārus situācijā ap jauno komandas locekli.

Pazīstamais basketbola eksperts ESPN Adrians Vodžnarovskis tāpat apliecināja, ka brīdī, kad Porziņģis pārgājis no New York Knicks uz Dallas Mavericks, abu komandu vadība un līgas vadība bija informēti par iespējamām apsūdzībām izvarošanā.

 

 

Ziņu lente
0