Business Insider nosaucis "spēcīgākos" NATO ieročus karam ar Krieviju

© Latvijas armija / SG Ēriks KukutisМеждународные военные учения в Латвии
Международные военные учения в Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Publicētajā bruņojuma sarakstā iekļauti dažādi iznīcinātāji, bumbvedēji, fregates, tanki un cita militārā tehnika, kas iekļauta Ziemeļatlantijas alianses bruņojumā.

RĪGA, 1. aprīlis – Sputnik. ASV portāls Business Insider sastādījis NATO "spēcīgākā" bruņojuma reitingu, ko alianse varētu pielietot konfliktā ar Krieviju, vēsta Sputnik Lietuva.

Новые казармы в Адажи для контингента НАТО - Sputnik Latvija
Latvija par 10 miljoniem eiro uzbūvēs vēl vienu kazarmu NATO karavīriem

Raksta autors iekļāvis sarakstā ASV 5. paaudzes stealth iznīcinātāju F-35 Lightning II. Viņš uzsvēra, ka dažas alianses valstis uzskatot lidmašīnu par "izrāvienu drošības jomā", turklāt konkurējošās lielvalstis neesot varējušas izstrādāt analogu lidaparātu, kas varētu sacensties ar "zibeni" neredzamībā un iekārtu funkciju ziņā.

Nākamajā vietā izdevums ierindoja iznīcinātāju Eurofighter Typhoon, kas izstrādāts vairāku NATO valstu sadarbības rezultātā. Speciālisti apgalvo, ka lidmašīnu iespējams salīdzināt ar pēdējām Su-35 modifikācijām, tāpēc Eurofighter Typhoon var stāties pretī "nāvējošajam iznīcinātājam no Krievijas", raksta autors.

Starp alianses "spēcīgākajiem" ieročiem iekļuvuši arī ASV stratēģiskie bumbvedēji B-52, B-2 Spirit un B-1B Lancer – rakstā atzīmēts, ka tie palīdz savaldīt pretinieku Eiropā.

Sarakstā iekļuvusi arī ASV pretzemūdeņu lidmašīna P-8A Poseidon. Autors to dēvē par labāko zemūdeņu "mednieku", neskatoties uz izstrādātajiem analogiem.

Par efektīvu līdzekli cīņā pret zemūdenēm Business Insider uzskata arī fregates, kas iekļautas Itālijas, Francijas, Spānijas, Norvēģijas un Dānijas bruņotajos spēkos.

ASV armijas helikopters AH-64 Apache spēj uzņem līdz 16 "gaiss-virsma" klases raķetes Hellfire un nodarīt lielu kaitējumu bruņutehnikas kolonnai, vēsta autors.

NATO karavīri. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Piedzērušies NATO karavīri sarīkoja kautiņu Lietuvas bārā

Tāpat Business Insider pievērsis uzmanību vācu tankam Leopard 2, kas jau ieguvis "neiznīcināmas" tehnikas reputāciju. Autors uzskata, ka vācu tanki vēl joprojām ir vieni no labākajiem aliansē līdztekus ar amerikāņu M1 Abrams un britu Challenger 2.

Sarakstā pieminēti arī ASV ražotie Nimitz klases aviācijas bāzes kuģi, zenītraķešu sistēmas Patriot un Virginia klases zemūdenes.

Krievija jau vairākkārt ir uzsvērusi, ka neplāno uzbrukumus nevienai NATO valstij. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs pauda viedokli, ka alianse izmanto Rietumu histēriju, lai paplašinātu savu kontingentu un militārās tehnikas skaitu pie Krievijas robežām.

Arī Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu pievērsa uzmanību alianses spēku skaitliskajam pieaugumam – Baltijas valstīs un Polijā NATO kontingents pieaudzis vairākkārt.

Ziņu lente
0