Bezvests.lv saņems dronu: Bondars pastāstīja par valdības prioritātēm

© Bezvests.lvДрон Bezvests.lv. ведет поиски пропавшего в Олайне регбиста Дависа Перконса
Дрон Bezvests.lv. ведет поиски пропавшего в Олайне регбиста Дависа Перконса - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nevalstiskajām organizācijām jāpiedalās valsts konkursos, lai saņemtu nepieciešamo finansējumu, uzskata Mārtiņš Bondars.

RĪGA, 1. aprīlis — Sputnik. Šī gada budžeta prioritāte ir korupcijas apkarošana, paziņoja Saeimas Budžeta un finanšu komisijas priekšsēdētājs Mārtiņš Bondars programmā "Pagrieziens" radio Baltkom ēterā.

Aizvadītajā nedēļā valdība neatbalstīja Saeimas opozīcijas deputātu ierosinājumu piešķirt 22 tūkstošus eiro organizācijas Bezvests.lv vajadzībām 2019. gada budžetā. Taču atbalstu guva piedāvājums izmaksāt prēmijas par noziegumu atklāšanu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbiniekiem.

Bondars pauda pārliecību, ka visi Latvijā vēlas nodrošināt bezkorupcijas zonu, tāpēc esot svarīgi apbalvot cilvēkus, kuri strādā un pēta korupcijas darījumus. Viņš gan piebilda, ka ierosinājuma atbalsts nenozīmējot, ka KNAB darbinieki prēmijas saņemšot.

Поисковые операции Bezvests.lv  - Sputnik Latvija
Valdība atteicās piešķirt papildu naudu Bezvests.lv un CVK

Taujāts par līdzekļu piešķiršanu nevalstiskajām organizācijām, piemēram, Bezvests.lv, kas nodarbojas ar pazudušu cilvēku meklējumiem, Bondars pauda pārliecību, ka tām jāpiedalās valsts konkursos, lai saņemtu nepieciešamo finansējumu.

Bondars pavēstīja, ka speciāli nevalstiskajām organizācijām tiek rīkoti konkursi. Viņš atgādināja, ka ir Sabiedriskās integrācijas fonds, kas saņem naudu no parlamenta tamlīdzīgu projektu finansēšanai, un norādīja, ja Budžeta komisija naudu nesadala.

Politiķis piebilda, ka valdība un ministrijas tomēr centīsies palīdzēt organizācijai Bezvests.lv.

Bondars pastāstīja, ka pēc sēdes, kurā noskaidrojās, ka Bezvests.lv meklējumos zaudējusi dronu, viņš pārrunājis problēmu ar aizsardzības ministru Arti Pabriku, kurš atbildējis, ka varot palīdzēt atrisināt jautājumu. Patlaban Bezvests vēstule iesniegta Finanšu ministrijā, un šajā līmenī tiks lemts organizācijas jautājums. Bondars paskaidroja, ka palīdzība tiks sniegta, ja tas būs iespējams, ievērojot likumus un normatīvos aktus.

Bezvests.lv piederošais bezpilota lidaparāts tika pazaudēts, meklējot Latvijas regbija izlases dalībnieku Dāvi Pētersonu.

Ziņu lente
0