Vides ministrija nav saņēmusi Rīgas mēra vēstuli

CC0 / pxhere / Почтовые конверты
Почтовые конверты - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas mērs Nils Ušakovs nav sniedzis paskaidrojumus uzņēmuma Rīgas satiksme jautājumā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai.

RĪGA, 31. marts — Sputnik. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra padomniece Agnese Vārpiņa informēja, ka piektdien, 29. martā līdz darba dienas beigām ministrija nav saņēmusi Rīgas mēra Nila Ušakova vēstuli ar skaidrojumiem, vēsta Mixnews.lv.

Нил Ушаков на съезде партии Согласие - Sputnik Latvija
"Šis ir budžets, par kuru nav kauns balsot": Ušakovs pamatoja "Rīgas satiksmes" dotācijas

Iepriekš vēstīts, ka vides ministrs Juris Pūce nosūtījis Ušakovam divas vēstules ar prasību sniegt skaidrojumus par finansiālo situāciju pašvaldības uzņēmumā Rīgas satiksme un informāciju par plānotajām darbībām.

Vārpiņa paskaidroja, ka nav iespējams detalizēti komentēt ministra tālākās darbības vai laiku, kurā tiks sniegts oficiālais komentārs par informāciju, kas tika pieprasīta no Ušakova, ņemot vērā to, ka Rīgas mērs nav sniedzis skaidrojumus.

Iepriekš Pūce norādīja, ka iespējams lēmums par mēra atstādināšanu, ja Rīgas domē tiks konstatēti nopietni pārkāpumi. 30. martā Ušakovs norādīja, kas viņa atstādināšanas gadījumā pildīs mēra pienākumus.

Ja Ušakovs būs spiests aiziet, viņa vietu ieņems galvaspilsētas vicemērs Oļegs Burovs.

Skandāls uzņēmumā "Rīgas satiksme"

Pērnā gada decembrī Rīgas domi satricināja skandāls par korupciju sabiedriskā transporta uzņēmumā Rīgas satiksme. Tas ir monopolists sabiedriskā transporta jomā Latvijas galvaspilsētā. Uzņēmumu kontrolē mērija.

Virkne RS amatpersonu tika aizturētas aizdomās par korupciju. Pēc tam visi pieci uzņēmuma valdes locekļi un Rīgas vicemērs Andris Ameriks atkāpās no amata.

Ušakova kabinetā Rīgas domē un mājās notika kratīšana, taču nekādas apsūdzības mēram netika izvirzītas. Viņš pats paziņoja, ka nav pārkāpis likumu un neplāno atkāpties.

Митинг на Ратушной площади в поддержку мэра города Нила Ушакова - Sputnik Latvija
Viedoklis
Nils Ušakovs pamet Latviju: "krievu latviešu" ēras beigas

Politiķis atzīmēja, ka paliks Rīgas mēra postenī vismaz līdz 25. maijam – Eiropas Parlamenta vēlēšanu dienai, kurās viņš plāno piedalīties. Saskaņā ar likumu Rīgas mēram būs jāpamet postenis 30 dienu laikā, ja viņš tiks ievēlēts Eiropas Parlamentā.

26. februārī Rīgas mērs Nils Ušakovs paziņoja, ka nolēmis pamest posteni un balotēties EP vēlēšanās, jo cīņa pret viņu personīgi un Rīgas domi daudziem politiskajiem oponentiem kļuvusi par pašmērķi. Viņš atgādināja, ka Saeimā iesniegts juridiski nepamatots likumprojekts par Rīgas domes atlaišanu un likumprojekts par "rīdzinieka kartes" atcelšanu, pie tam saglabājot līdzīgas privilēģijas citu pašvaldību iedzīvotājiem.

Ušakovs iecerējis aizstāvēt rīdzinieku un visu valsts iedzīvotāju intereses Eiropas Parlamentā.

Ja Nils Ušakovs tiks ievēlēts Eiropas Parlamentā, jautājums par Rīgas domes un viņa vadītās partijas "Saskaņa" tālākā darba organizāciju tiks lemts kongresā. Pagaidām tas ieplānots 8. jūnijā.

Ziņu lente
0