Tas ir rekords: petīcija par pieminekļa Atbrīvotājiem aizsargāšanu ir savākusi parakstus

© Sputnik / Sergey MelkonovПамятник Освободителям и цветущая сакура в Парке Победы в Риге
Памятник Освободителям и цветущая сакура в Парке Победы в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Gribētāji parakstīt petīciju par pieminekļu cīnītājiem pret nacismu Latvijā aizsardzību apturēja portāla Manabalss.lv darbu.

RĪGA, 29. marts – Sputnik. Vien trīs dienas bija nepieciešamas, lai savāktu 10 tūkstošus parakstu petīcijai par pieminekļu cīnītājiem pret nacismu aizsardzību.

Latvijas Krievu savienības partijas līdere Tatjana Ždanoka pirms trim dienām publicēja portālā Manabalss.lv petīciju, kurā aicina Saeimu izstrādāt likumu par pieminekļu un memoriālu aizsardzību un iekļaut tajā sadaļu par pieminekļu nacisma uzvarētājiem saglabāšanu, kuri ir uzstādīti visos Latvijas rajonos.

"Valsts aizsargājamo pieminekļu cīnītājiem pret nacismu saraksts ir jāietver likumā. Saraksta priekšgalā ir jābūt monumentam Latvijas un Rīgas atbrīvotājiem no nacistiskajiem iebrucējiem Uzvaras parkā Rīgā," teikts petīcijā.

Par iemeslu šādai iniciatīvai kalpoja kārtējā petīcija par pieminekļa demontāžu.

Divdesmit devītā marta rītā Ždanokas petīciju parakstīja vairāk nekā 15 tūkstoši cilvēku. Latvijas Krievu savienība atzīmēja, ka tas ir absolūts rekords.

Памятник Освободителям и цветущая сакура в Парке Победы в Риге - Sputnik Latvija
Nacionālpatrioti atkal sākuši runāt par pieminekļa Atbrīvotājiem nojaukšanu

"Neviens un nekad Latvijā nespēja tik īsā laikā panākt nepieciešamos 10 tūkstošus! Piemēram, Uģa Poļa iniciatīva par pieminekļa nojaukšanu, par reakciju uz kuru kļuva mūsu parakstu vākšana, tika publicēta portālā Manabalss.lv 2017. gada septembrī, un radikālajiem nacionālistiem nepieciešamā parakstu skaita savākšanai bija nepieciešams… pusotrs gads. Taču mēs to izdarījām vien trijās dienās!

Vakar mūsu spiedienu neizturēja Manabalss.lv, kur nevienaldzīgi pilsoņi atstāja savus parakstus, lai atbalstītu likumdošanas iniciatīvu par Pieminekļu un Atmiņas aizsardzību. Petīciju platforma vienkārši uzkārās… 10 tūkstoši parakstu mazāk nekā trīs dienu laikā – mēs sākām tos vākt aizvakar pusdienlaikā – tas ir nebijis rezultāts visā petīciju vēsturē Latvijā," teikts partijas Fecebook lapā.

"Paraksti tika savākti tik ātri ne tikai tāpēc, ka LKS spēja to organizēt, bet gan tāpēc, ka temats asi skāra visu cilvēku sirdis, kam ir dārgas atmiņas par kara upuriem un karavīriem, kuri sagrāva nacismu," uzskata Ždanoka.

Parakstu vākšana turpinās.

Ziņu lente
0