"Bloķēs kontu – viņi atskries": tūkstošiem vadītāju nemaksā par iebraukšanu Jūrmalā

© Guillaume SpeurtТуристическая улица Юрмалы
Туристическая улица Юрмалы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No 1. aprīļa iebraukšana Jūrmalā atkal būs par maksu; kas jāatceras, pērkot caurlaidi, kas gaida pārkāpējus, un kā piedzen sodus no īrētas mašīnas.

RĪGA, 28. marts – Sputnik. No 1. aprīļa iebraukšana Jūrmalas teritorijā atkal būs par maksu. Tā maksā divus eiro, sods par iebraukšanu bez caurlaides – 50 eiro. tiesa, pagājušajā sezonā daudziem tas netraucēja iebraukt kūrortpilsētā, neko nesamaksājot.

Логотип торговой сети магазинов Maxima - Sputnik Latvija
Atzīstiet savu kļūdu: jūrmalnieks strīdas ar policiju stāvvietas soda dēļ

Ir arī tādi, kas uzkrājuši sodus tūkstošu eiro apmērā, vēsta LNT.

Tiesa, tendence ir pozitīva: ja 2017. gadā Jūrmalas teritorijā bez caurlaides autovadītāji iebrauca 80 tūkstošus reižu, pagājušajā sezonā šis skaitlis samazinājās četras reizes. Taču 3,5 tūkstošus protokolu mēnesī tomēr sastāda.

"(Pārkāpj vadītāji) no visas Latvijas. Ļoti daudz brauc ar īrētām mašīnām, pēc tam nākas cīnīties ar tām kompānijām, kas izīrē. Tie vadītāji jau prom, ārzemēs bieži, bet noteikumos no šī gada ir ierakstīts, ka mūs neinteresē autovadītājs, darbosimies ar īpašnieku," - uzsvēra Jūrmalas Pašvaldības policijas vadītājs Valdis Kivkucāns.

Ir arī tādi vadītāji, kuri pērn iebraukuši Jūrmalā bez samaksas divdesmit-trīsdesmit reizes. Tagad nāksies maksāt tūkstoti-pusotru eiro sodos.

Apmēram puse pārkāpēju savus sodus apmaksājuši, taču ir tūkstošiem autovadītāju, kuru sodus piedzīs tiesu izpildītāji.

"Kad tiek nobloķēts konts, tad gan viņi atskrien. Tad viņam kaut kā jāreaģē.

Protams. Tas varbūt sarežģī arī mūsu dzīvi, viņam varbūt ir attaisnojošie iemesli. Ja uzreiz būtu reaģējis uz izsaukumu, nebūtu šis garais ceļš," - piebilda Kivkucāns.

Apmēram puse no visiem pārkāpējiem nereaģē uz rakstisku aicinājumu ierasties uz lietas izskatīšanu.

Maksas iebraukšana Jūrmalā: svarīgas detaļas

Jāatceras, ka caurlaide Jūrmalā darbojas nevis 24 stundas kopš iegādes brīža, bet līdz konkrētās dienas beigām.

Norēķināties par iebraukšanu var arī pēc iebraukšanas – līdz konkrētās dienas beigām. Šim nolūkam Jūrmalas teritorijā uzstādīti četri jauni automāti.

Jūrmalas bruņurupucis - Sputnik Latvija
Nekas nelīdz: Jūrmala netiek galā ar transporta plūsmu

Pirms diviem gadiem sāka darboties videotehniskie līdzekļi, kuri fiksē automobiļa reģistrācijas numuru un viegli nosaka, kurš nemaksā. Tāpēc vadītāji sākuši aktīvāk iegādāties caurlaides.

"Līdz ar to varam secināt, ka cilvēki kļūst apzinīgāki, ceram, ka šī tendence šogad turpināsies un sodi būs arvien mazāk. Cilvēki iegādāsies divu eiro caurlaidi, nevis riskēs ar 50 eiro sodu," - atzīmē Jūrmalas pilsētas domes pārstāve Zane Leite.

Apmēram tūkstotis vadītāju apstrīdējuši piemēroto sodu Jūrmalas Pašvaldības policijā, un astoņi simti – tiesā.

Jūrmalas Pašvaldības policija sola, ka protokoli par iebraukšanu šajā pilsētā bez caurlaides iegādes šogad tiks izskatīti daudz operatīvāk nekā pēdējo divu gadu laikā.

Ziņu lente
0