Jebkurai gaumei: izveidoti portāli bērnu nometņu un pulciņu meklēšanai Latvijā

© Sputnik / Виталий Аньков / Pāriet pie mediju bankasДети в детском лагере
Дети в детском лагере - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Informāciju par pasākumiem var meklēt, izmantojot dažādus filtrus, – pēc veida, reģiona, vecuma, rīkošanas laika, valodas.

RĪGA, 27. marts – Sputnik. Tapuši jauni Interneta portāli informācijas meklēšanai par bērnu nometnēm un dažādiem pulciņiem Latvijā: e-nometnes.lv un e-pulcini.lv, vēsta skaties.lv.

Šajos portālos apkopota informācija par nodarbībām ne tikai bērniem, bet arī pieaugušajiem un visai ģimenei, tāpēc atpūtas pavadīšanas iespēju meklēšana kļūs vieglāka. Pieejams interfeiss gan latviešu, gan krievu valodā.

Krievijas militārās nometnes - Sputnik Latvija
Latvijas Saeima aizliegusi bērniem piedalīties Krievijas militārajās nometnēs

Portālu e-nometnes.lv sāka veidot pērn. Inese Preciniece un Ilze Zvaune meklēja nometnes saviem bērniem. Kaut arī informācijas meklējumi Internetā neradīja lielas grūtības, grūti bija to sašķirot un atlasīt nepieciešamo.

"Dzīvoju es Rīgā ar bērniem, vasaras es pavadu Liepājā un atbraucot uz Liepāju kā iebraucējs es nezinu, kas notiek Liepājā, tāpēc mums arī radās tāda doma. Sākām dziļāk pētīt, sapratām, ka nav tāda filtra. Man ir trīs bērni un katram ir savas intereses, viens grib dambreti spēlēt, otrs grib tenisu, trešais grib karatē iet," - stāsta Interneta lapas līdzautore Inese Preciniece.

Tad sievietes nolēma izveidot portālu, kur informāciju par nometnēm būtu iespējams meklēt, izmantojot dažādus filtrus, – pēc veida, reģiona, vecuma, rīkošanas laika, valodas.

Vienlaikus parādījās ideja izveidot analoģisku resursu pulciņu meklēšanai. Līdz šim informācija par tiem bija ļoti izkaisīta. Labākajā gadījumā pulciņu organizatori uzturēja atsevišķas mājaslapas, vai arī tos nācās meklēt pašvaldības portālos. Un bieži vien ziņu par tiem bijis ārkārtīgi maz.

"Iespējams ir, piemēram, dambretes pulciņš, bet rīkotājs to dambretes pulciņu rīko 4 vietās, bet to jau neviens nezina. Arī pašvaldības ļoti daudz piedāvā dažādus interesantus pulciņus un ja nav līdz galam tas pašvaldībām mājaslapās, ne visām protams, bet grūti atrast tos pulciņus, jo bieži vien mammas savstarpēji uzzina, kur ir interesants pulciņš, nevis atrodot kādā portālā," - pastāstīja portāla līdzautore Izle Zvaune.

Artek - Sputnik Latvija
Latvijas ĀM pieprasījusi "Artekam" bērnu datus, kuri atpūtušies nometnē

Abās lapās izvietota svarīgākā informācija par rīkotajiem pasākumiem un fotogrāfijas, savukārt nākotnē, iespējams, būs arī video. Idejas autori piedāvā publicēt informāciju arī par nometnēm un pulciņiem ārzemēs un cer, ka resursi noderēs arī ārzemēs dzīvojošiem latviešiem:

"Ir arī mūsu pašu latvieši, kas dzīvo ārzemēs ārpus Latvijas un viņi dažreiz atbrauc uz Latviju vasaras brīvlaikos un viņi arī meklē saviem bērniem Latvijas nometnes, lai zinātu latviešu kultūru, latviešu valodā komunicētu."

Portālos iespējams atrast informāciju arī par pasākumiem pieaugušajiem.

"Piemēram mākslas pulciņi, tāpat arī dejošanas pulciņi. Tāpat arī draugi, zinot, ar ko es nodarbojos, jautā, vai nav kaut kas jauns parādījies pieaugušajiem – balets, piemēram," - norādīja Zvaune.

Ziņas par nometnēm un pulciņiem pieejamas arī Facebook lapās. Portālu veidotājas uzsver, ka vecākiem pašiem jāpārbauda, vai nometne ir saņēmusi visus nepieciešamos saskaņojumus un vai par to ir iespējams noformēt nodokļu atmaksu par attaisnotiem izdevumiem.

Ziņu lente
0