LTV atlaida darbinieku, kurš sniedza studiju Russia Today teletiltam

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasОфис телеканала RT в Москве
Офис телеканала RT в Москве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Teletilts notika 14. martā, "progresīvā" Latvijas sabiedrība uzskatīja par nebijušu rupjību to, ka Jāņa Jurkāna interviju Krievijas kanālam ar asu Latvijas politikas kritiku filmēja LTV studijā.

RĪGA, 27. marts – Sputnik. Ar LTV darbinieku, kurš sniedza studiju bijušā ĀM vadītāja Jāņa Jurkāna intervijai Krievijas kanālam Russia Today, izbeigtas darba attiecības, paziņoja Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēdē LTV valdes loceklis Ivars Priede.

Офис телеканала RT в Москве - Sputnik Latvija
"Dara, ko grib": sociālie tīkli par RT un interviju Latvijas televīzijas studijā

Kā raksta lsm.lv, atlaistais Harijs Lavkinaitis nostrādāja televīzijā vairāk nekā 30 gadus. Kā kļuva zināms, Lavkinaitis pats nolēma sniegt pakalpojumu RT. Tāpat viņš pats organizēja Jāņa Jurkāna piekļuvi LTV ēkā. Teletilts notika 14. martā, dienas pirmajā pusē, par to kļuva zināms nākamās dienas vakarā. Lavkinaitis tika aicināts uz vakardienas komisijas sēdi, taču viņš neieradās.

Atgādināsim, ka skandalozajā bijušā Latvijas ārlietu ministra Jāņa Jurkāna intervijā tika skarts NATO aktivitātes, Nord Stream 2 celtniecības, kā arī pastāvīgās Krievijas demonizācijas temats.

Pēc Jurkāna sacītā, Latvijas loma globālajā pasaulē ir neizstrādāt savu politiku, bet gan sekot Eiropas Savienības kursam, kurš vienmēr būs pretējs Krievijas kursam. Tāpat viņš atzīmēja, ka ASV nav ieinteresētas vienotas Eiropas armijas izveidošanā.

Daži sociālo tīklu lietotāji atzīmēja arī bijušā Latvijas ārlietu ministra Jāņa Jurkāna labo angļu valodu, kuru var vienīgi apskaust daži mūsu esošie ministri un pat prezidents.

Янис Юрканс - Sputnik Latvija
Jurkāns: tagad es esmu "Maskavas spalvainā roka"

Savukārt profesore un komunikāciju speciāliste Sandra Veinberga pat veltīja šai intervijai veselu analītisku rakstu, kurā preparēja ne vien Jurkāna vārdus, bet pat detalizēti izanalizēja žurnālistes Sofijas Ševarnadzes darbu.

Jāpiebilst, ka Sandra Veinberga dažos punktos pat piekrita Jāņa Jurkāna kritikai un atzīmēja viņa prasmi pārtvert iniciatīvu dialogā.

Pēc tam eksperte pakritizēja Russia Today par jau ierastiem ideoloģiskiem štampiem, bet beigās nonāca pie secinājuma, ka šajā "flegmatiskajā intervijā nebija nekā nedz bīstama, nedz satraucoša". "Tā bija vāja un trafareta kā Brežņeva laika "Vremja" sižets pusdesmitos vakarā. Žēl, varēja taču labāk!" – sarkastiski rezumēja Sandra Veinberga.

Ziņu lente
0