Vācijas ārlietu ministrs nosaucis par pareizu Dienvidslāvijas bombardēšanu

© Sputnik / Григорий Сысоев / Pāriet pie mediju bankasГлава МИД Германии Хайко Маас
Глава МИД Германии Хайко Маас  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācijas ārlietu ministrs uzskata, ka NATO lēmums sākt raķešu apšaudes Dienvidslāvijas teritorijā bija pareizs.

RĪGA, 24. marts — Sputnik. Vācijas ārlietu ministrs Haiko Māss paziņojis, ka Dienvidslāvijas apšaudes, ko NATO valstis sāka 1999. gadā, bija pareizas. Savu viedokli politiķis paudis intervijā avīzei Stuttgarter Nachrichten. Materiāls nonācis arī avīzes Die Welt rīcībā.

"Es joprojām uzskatu, ka Vācijas dalības (operācijā – red.piez.) pamatā bija atbildīga pieeja (situācijai – red.piez.)," – politiķa teikti citēja RIA Novosti.

Pie tam, pēc viņa domām, militāra iejaukšanās vienmēr ir "pēdējais līdzeklis".

"Tolaik mēs redzējām, ka bija cilvēktiesību masveida pārkāpumi, līdz pat masveida slepkavībām. Es uzskatu, ka NATO iejaukšanās bija pareiza. Es negribu zināt, kas vēl tur būtu noticis, ja tās (iejaukšanās – red.piez.) nebūtu," – apgalvoja ministrs.

1999. gadā albāņu separātistu – Kosovas Atbrīvošanas armijas bruņota konfrontācija ar Serbijas armiju un policiju noveda pie Dienvidslāvijas Republikas apšaudēm (tolaik to veidoja Serbija un Melnkalne) ar NATO spēkiem, pretēji ANO Drošības padomes viedoklim.

NATO aviācijas triecieni turpinājās no 1999. gada 24. marta līdz 10. jūnijam. Precīzs upuru skaits nav zināms. Serbijas valdība vērtē, ka uzbrukumos dzīvības zaudējuši aptuveni 2,5 tūkstoši cilvēku, tostarp arī 89 bērni. Ievainojumus guvusi 12,5 tūkstoši cilvēku. Dažādi dati liecina, ka materiālais kaitējums sasniedzis summu no 30 līdz 100 miljardiem dolāru.

Ziņu lente
0