Pagūstiet iesniegt pieteikumu: ģimenes ārsti saņems eirofondu līdzekļus

CC0 / pixabay / Ārsts
Ārsts - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par iegūtajiem līdzekļiem ģimenes ārsti varēs veikt savas prakses telpu celtniecības un labiekārtošanas darbus, iegādāties medicīnas, saimniecības un tehnoloģiskās iekārtas vai mēbeles.

RĪGA, 22. marts – Sputnik. Latvijas ģimenes ārsti varēs saņemt Eiropas Savienības līdzekļus savas prakses attīstībai un paplašināšanai, taču, lai to izdarītu, ir jāiesniedz pieteikums, vēsta LTV.

Vakar Rēzeknē notika seminārs, kurā speciālisti skaidroja detaļas. Pēc nedēļas šāds seminārs notiks arī Liepājā. Pieteikumus var iesniegt līdz 24. aprīlim. Projekti tiek pieņemti Centrālajā finanšu un līgumu aģentūrā. Tāpat finansējumu varēs saņemt pašvaldībās vai iestādēs, kas nodrošina telpas ģimenes ārsta pakalpojumiem.

Ar Eiropas Savienības līdzfinansējumu 85% apmērā un papildu 9% finansējumu no valsts ģimenes ārsti varēs veikt savas prakses telpu celtniecības un labiekārtošanas darbus, iegādāties medicīnas, saimniecības un tehnoloģiskās iekārtas vai mēbeles.

Врач за работой - Sputnik Latvija
Pārvākšanās uz Rēzekni par 13 tūkstošiem eiro: mediķus sauc uz reģioniem

Jāpiebilst, ka vienlaikus ģimenes ārstu skaits Latvijā samazinās. Dignājas un Dunavas pagastos jau ir slēgtas ģimenes ārstu prakses, to vietā strādās feldšeru punkti. Kā paziņoja Ģimenes ārstu asociācijas vadītāja Sarmīte Veide, ģimenes ārstu aiziešana no mazapdzīvotiem Latvijas reģioniem turpināsies.

"Tā jau ir tendence. Iedzīvotāju skaits šādos ciematos kļūst arvien mazāks, jaunieši brauc prom uz lielpilsētām, paliek vecāka gadagājuma cilvēki. Uz dažiem simtiem iedzīvotāju ārsts strādāt nevar, tas ir ļoti dārgi. Tāpēc ārsti strādā atsevišķās mazpilsētās," pateica viņa.

Saskaņā ar Eurostat datiem, Latvijā ir 72 ģimenes ārsti uz katriem 100 tūkstošiem iedzīvotāju, Igaunijā – 81, Lietuvā – 100.

Ziņu lente
0