Pret tautai naidīgu sistēmu: Latvijas "dzeltenās vestes" dosies pie Ministru kabineta

© Sputnik / Sergey MelkonovАйнарс Кадишс проводит голодовку у здания кабинета министров в Риге
Айнарс Кадишс проводит голодовку у здания кабинета министров в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šodien, 17. martā, pl. 12.00 iepretim Ministru kabinetam ieplānota sabiedriskās kustības "Tautas varas fronte" atklātā masveida sapulce.

RĪGA, 17. marts — Sputnik, Jevgēņijs Ļeškovskis. Varas pārstāvji ļoti negribīgi, tomēr ir spiesti atzīt, ka Latvijas politiķi un policija rīkojas rupji un nemākulīgi, bet konsekventie iedzīvotāju tiesību aizstāvji pamatoti iestājas pret sistēmu.

"Dzeltenās vestes"

Šodien, 17. martā, pl. 12.00 iepretim Ministru kabinetam ieplānota sabiedriskās kustības "Tautas varas fronte" atklātā masveida sapulce, ko līdz ar domubiedriem organizē "Zinātnes fonda" vadītājs Valentīns Jeremejevs. Viņš atklāti pauž, ka "Tautas varas fronte" ir vienisprātis ar "dzelteno vestu" vispārējiem protestiem Eiropā.

Айнарс Кадишс - Sputnik Latvija
Kadiša badastreiks – visas valsts protests: netraucēs ne "ātrie", ne policija

Jaunās akcijas vieta nav izraudzīta nejauši. Šeit, pie Ministru kabineta 13 diennaktis badojās pazīstamais latviešu rakstnieks un publicists Ainārs Kadišs, kuru februārī nespēja salauzt ne aukstums, ne dienestā nogarlaikojušos policistu ņirgāšanās. Sputnik Latvija vērīgi sekoja Kadiša akcijai.

Starp citu, pirms dažām dienām tiesā tika izskatīta Kadiša lieta – varas pārstāvji pūlējās pierādīt, ka viņš ļaunprātīgi nav pakļāvies policijas prasībām, kad tā absolūti nepamatoti un nelikumīgi pieprasīja pamest aleju pretī Ministru kabinetam. Tomēr tiesa nolēma, ka Kadišs nav vainīgs, un pat atdeva telti, kurā viņš sāka protesta akciju.

Valentīns Jeremejevs pastāstīja Sputnik Latvija, ka tagad "Tautas varas fronte" plāno panākt, lai šī telts pastāvīgi atrastos Ministru kabineta priekšā, kā instalācija "Guļošais politiķis".

Pēc tam, kad Kadišu no protesta vietas aizveda "ātrā palīdzība", tur pēc kārtas dienām un naktīm, sēžot uz krēsla, badojās citi aktīvisti, "dzelteno vestu" idejas atbalstītāji. Tātad var droši teikt, ka "tautas varas frontes" jaunās sapulces norises vieta ir "iesēdēta".

Par referendumu

Atgādināsim, ka organizācijas pirmā sapulce notika 20. janvārī Zaķusalā pie pieminekļa "Acis". Tajā "Tautas varas fronte" pieprasīja no Latvijas politiķiem četrus soļus: Latvenergo – tautai, degvielas cenu samazināšana, nacionālo banku atjaunošana un homoseksuālisma propagandas aizliegšana. Vienlaikus organizācija sāka vākt parakstus, lai pēc tam sarīkotu valstī referendumu.

"Jaunajā sapulcē mēs apspriedīsim ne tikai tos pašus četrus punktus, bet arī oficiāli izvirzīsim citas prasības tautai naidīgās un necilvēcīgās Latvijas varas sistēmai. Piemēram, mēs pieprasām atcelt nekustamā īpašuma nodokli (mājoklim), ja tas cilvēkam ir vienīgais. Vēl viena prasība – politiķiem ir jānodarbojas ar valsts iedzīvotāju, nevis pašiem ar savējām problēmām," – uzsvēra Jeremejevs.

"Tautas varas frontes" dalībnieki jau ir informējuši Rīgas domi par to, ka alejā pretī Ministru kabinetam uzstādīs skatuvi un uzstāsies skaļi, runās mikrofonos, lai no skaļruņiem informācija sasniegtu politiķu ausis. Pagaidām nav zināms, cik liels būs sapulces dalībnieku skaits. Valentīns Jeremejevs aicināja visus, kam nav vienalga.

Ziņu lente
0