Krievijas Valsts domes spīkers uzdevis aprēķināt zaudējumus, ko Krimai nodarījusi Ukraina

© Sputnik / Андрей Иглов / Pāriet pie mediju bankasКрым на карте
Крым на карте - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Valsts domes spīkers Vjačeslavs Volodins devis uzdevumu aprēķināt kaitējumu, ko Krimai nodarījusi Ukrainas politika un pieprasīt tā kompensāciju ar parlamenta struktūru starpniecību.

RĪGA, 16. marts — Sputnik. Krievijas Valsts domes spīkers Vjačeslavs Volodins devis uzdevumu aprēķināt ekonomiskos zaudējumus, ko cietusi Krima Ukrainas sastāvā, vēsta RIA Novosti.

"Ukraina (..) izturējusies pret Krimu ļoti ļoti negodīgi: tika pārkāptas pilsoņu pamata tiesības – tiesības uz valodu, izglītību dzimtajā valodā. (Ukraina – red.) iznīcināja Krimas un Sevastopoles ekonomiku. Faktiski – aneksija, arī tiesiskā pamata nebija," – norādīja Volodins Valsts domes Padomes un Krimas Republikas Padomes kopīgajā sēdē.

Valsts domes spīkers uzdeva attiecīgajām komitejām "izvērtēt šo jautājumu, izanalizēt, aprēķināt, cik zaudējusi Krimas ekonomika Ukrainas iznīcinošās politikas dēļ, kas tika šeit uzspiesta, cik zaudējuši iedzīvotāji, kādas tiesības bija pārkāptas".

"Un caur Eiropas Parlamenta struktūrām mēs ar jums ņemsim un uzdosim Ukrainai kompensēt to, ko zaudējuši pilsoņi šo 25 gadu laikā," – piebilda politiķis.

Девушка на скале Балаклавы в Крыму - Sputnik Latvija
Ukrainā izdomāts plāns, kā atgūt Krimu

Volodins atgādināja, ka pēc iekļaušanās Krievijas sastāvā Krimas ekonomikā ir vērojams kvalitatīvs izrāviens.

"Domāju, būtu pareizi teikt, ka 2018. gadā reģiona iekšzemes kopprodukts sasniedzis 217 200 rubļus (2953 eiro – red.) uz vienu iedzīvotāju. Tā ir 40. vieta Krievijā. Atgādināšu, ka pirms pieciem gadiem šī rādītāja ziņā republika ieņēma priekšpēdējo vietu," – uzsvēra VD spīkers.

Krimas Republikas vadītājs Sergejs Aksjonovs atzīmēja, ka pēc atkalpievienošanās Krievijai pussala saņēmusi kolosālu palīdzību.

"Tādas modernizācijas programmas, kas patlaban tiek īstenota Krimas Republikā, nav bijis nekad pēdējo 50 gadu laikā," – viņš apliecināja.

Piektdien Simferopolē notika Valsts domes Padomes un Krimas Republikas Padomes kopīgā sēde.

Ziņu lente
0