Smagā rokas bagāža: airBaltic jaunais pakalpojums

CC0 / pxhere / Багаж
Багаж - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aviokompānijas jaunā pakalpojuma ietvaros nemainās rokas bagāžas gabarīti un priekšmetu skaits, ko iespējams paņemt līdzi lidmašīnas salonā.

RĪGA, 14. marts — Sputnik. Latvijas aviopārvadātājs airBaltic prezentējis jaunu pakalpojumu: pasažieri var paņemt līdzi rokas bagāžu, kas sver līdz 12 kg.

​Iepriekš visos airBaltic reisos salonā bija iespējams paņemt vienu bagāžas vienību (55x40x23 см) un vienu personisko mantu (30x40x10 см), kuru kopsvars nevarēja pārsniegt 8 kilogramus. Tagad ekonomiskās klases pasažieris var piemaksāt 8,99 eiro un paņemt līdzi bagāžu, kuras kopējais svars sasniedz 12 kilogramus. Tiesa, rokas bagāžas gabarīti un priekšmetu skaits, ko iespējams paņemt līdzi, nemainās.

Самолет компании AirBaltic в аэропорту Рига - Sputnik Latvija
Nekaunība, apmelošana un aptīrīšana: airBaltic jaunie pakalpojumi

Pagājušā gada vasarā airBaltic palielināja rokas bagāžas gabarītus – čemodāns vai soma var būt 23 centimetrus biezs agrāko 20 vietā. Aviokompānija izrādījās iejaukta divos skandālos, kas bija saistīti ar rokas bagāžas izmēru. Vienā gadījumā tika dots rīkojums rokas bagāžu nodot bagāžā ar piemaksu, jo čemodāns neievietojās rāmītī dziļuma izmēru dēļ, taču vēlāk, ierodoties Venēcijā, tas bija vienkārši pazaudēts. Citā gadījumā pasažiera brauciens tika anulēts, kad viņš lidostā nofotografēja sludinājumu par rokas bagāžas pieļaujamo izmēru.

Aviokompānija atvainojās par bagāžas aizkavēšanos, taču ieteica pasažieriem vērīgāk lasīt noteikumus.

Ziņu lente
0