Rīga iekļuvusi tūristiem lētāko pilsētu desmitniekā

© Sputnik / Дмитрий ДубинскийДомская площадь
Домская площадь - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pirmajā desmitniekā iekļuva divas Baltijas pilsētas – Lietuvas galvaspilsēta Viļņa un Rīga.

RĪGA, 11. marts – Sputnik. Brīvdienu ceļojums Eiropas robežās vislētāk izmaksās, ja dodas uz Viļņu, apgalvo portāls Post Office Travel Money.

Nakšņošana, tase kafijas, pudele alus, pudele kolas, glāze vīna, pusdienas diviem, ceļš no lidostas līdz pilsētas centram un atpakaļ, vizīte Svētās Annas baznīcā, Lielo Lietuvas ķēniņu pilī un Nacionālajā mākslas galerijā Viļņas apmeklētājam izmaksās vien 147 mārciņas (170 eiro), par 11% lētāk, nekā pērn.

Otrajā vietā ierindojusies Serbijas galvaspilsēta Belgrada – cenas abās pilsētās ir ievērojami zemākas, nekā tādos Austrumeiropas tūrisma centros kā Budapešta, Krakova un Tallina. Trešo vietu ieņem Varšava, ceturto – Stambula, piekto – Bukareste.

Улица Старой Риги - Sputnik Latvija
Tūristu pieplūdums – problēma Vecrīgai

Tiesa, lai lēti pavadītu brīvdienas, nav obligāti jādodas uz austrumiem: sesto vietu ieņēmusi Portugāles pilsēta Portu, savukārt ēdiena cenas Grieķijas galvaspilsētā Atēnās ir zemākās Eiropā jau otro gadu pēc kārtas.

Rīga izrādījusies septītajā vietā: pavadīt divas naktis pilsētā maksā pat lētāk, nekā Viļņā, taču ēdiena un izklaides cenas, tostarp vizīte Doma baznīcā, Rīgas Vēstures muzejā un Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā sastādīja 111,6 mārciņas (129 eiro), savukārt kopējās brauciena izmaksas – 178,6 mārciņas (206 eiro). Kopš pērnā gada cenas pacēlušās par 3,4%.

Pērn Rīga piesaistīja rekordlielu ārzemju tūristu skaitu – 3,5 miljonus. Saskaņā ar Rīgas Tūrisma attīstības biroja datiem, viens tūrists Rīgā vidēji tērē 100 eiro dienā un paliek pilsētā uz divām diennaktīm. Visdāsnākie ir norvēģi, kuri atstāj Latvijas galvaspilsētā vidēji 123 eiro dienā. Daudz tērē arī tūristi no Beļģijas, Zviedrijas un Krievijas – no 80 līdz 100 eiro dienā. Vismazāk naudu tērē viesi no Lietuvas – 48 eiro dienā.

Taču tūristu lielā interese par Vecrīgu izraisa problēmas, jo šajā pilsētas daļā pulcējas milzīgs cilvēku skaits – gan individuālie tūristi, gan tūristu grupas, piemēram, no kruīza kuģiem, kuri vienā un tajā pašā laikā dodas ekskursijās pa vecpilsētu.

Ziņu lente
0