Etiopijā avarējusi Boeing lidmašīna: gājuši bojā 157 cilvēki

© REUTERS / Amr DalshСамолет Эфиопских авиалиний Boeing 737-800
Самолет Эфиопских авиалиний Boeing 737-800 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Āfrikā nogāzusies lidmašīna Boeing 737, uz kuras klāja atradās 149 pasažieri un 8 ekipāžas locekļi.

RĪGA, 11. marts – Sputnik. Vakar, 10. martā, aviokompānijas Ethiopian Airlines idmašīna Boeing 737 izlidoja no starptautiskās lidostas "Bole" Etiopijas galvaspilsētā Adisabebā un pazuda no radariem 6 minūtes pēc pacelšanās, vēsta RIA Novosti.

Traģēdija notika netālu no Debrezeitas pilsētas. Ethiopian Airlines preses relīzē teikts, ka "Boeing 737-800 MAX ar reģistrācijas numuru ET-AVJ izlidoja plkst. 8:38 pēc vietējā laikā no starptautiskās lidostas "Bole" Adisabebā un pazaudēja sakarus plkst. 8:44."

Pirms nogāšanās lidmašīna pacēlās nedaudz augstāk par 2,6 kilometriem un uzņēma ātrumu ap 700 kilometriem stundā.

Uz lidmašīnas klāja atradās 149 pasažieri un 8 ekipāžas locekļi. Izdzīvojušo nav. Notikuma vietā strādā glābēji.

Etiopijas premjerministra Abija Ahmeda Ali kancelejas Twitter profilā parādījās paziņojums, kurā Etiopijas valdības un visas tautas vārdā tiek izteikta līdzjūtība aviokatastrofā bojāgājušo cilvēku ģimenēm.

"Premjerministra birojs Etiopijas valdības un tautas vārdā vēlētos izteikt visdziļāko līdzjūtību tām ģimenēm, kuri pazaudējuši tuviniekus, kuri lidoja šorīt regulārajā reisā uz Nairobi ar lidmašīnu Boeing 737," teikts paziņojumā.

​Boeing 737 MAX ir ceturtā lidmašīnu Boeing 737 paaudze, kuru izveidojusi amerikāņu korporācija Boeing, lai aizvietotu Boeing 737 Next Generation kopu. Par galvenajām izmaiņām kļuva lielāku un jaudīgāku dzinēju CFM International LEAP-1B izmantošana. Dažas izmaiņas notikušas arī planierī.

Pirmais 737 MAX tika piegādāts pasūtītājam 2017. gada maijā. Boeing 737 MAX 8 ir viena no lielākajiem pasaules aviācijas tehnikas ražotāju vispārdodamākā lidmašīna tā vēsturē.

Ziņu lente
0