ASV bezpilota lidaparāts pārlidoja pāri Latvijai un veica izlūkošanu pie KF robežām

CC0 / Robert Sullivan / RQ-4 "Global Hawk"Беспилотный летательный аппарат НАТО RQ-4 Global Hawk
Беспилотный летательный аппарат НАТО RQ-4 Global Hawk - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bezpilota lidaparāts apmēram piecas ar pusi stundas lidoja debesīs virs Lietuvas – gar Kaļiņingradas apgabala robežām, un pēc tam pārlidoja pāri Latvijai Igaunijas gaisa telpā un četrarpus stundas veica izlūkošanu pie Pleskavas un Ļeņingradas apgabala rietumu robežām.

RĪGA, 11. marts – Sputnik. ASV Gaisa karaspēku stratēģiskais bezpilota lidaparāts RQ-4B veica izlūkošanu pie Krievijas rietumu robežām, vēsta portāls PlaneRadar.

Saskaņā ar portāla informāciju, svētdienas rītā amerikāņu bezpilota lidaparāts (BPLA) ar borta numuru 10-2043 izlidoja no Itālijas aviācijas bāzes Sigonella, pēc kā apmēram piecas ar pusi stundas riņķoja debesīs virs Lietuvas – gar Kaļiņingrada apgabala robežām.

​Pēc tam BPLA pārlidoja pāri Latvijai Igaunijas gaisa telpā un četrarpus stundas veica izlūkošanu pie Pleskavas un Ļeņingrada apgabala rietumu robežām.

​Atpakaļceļā RQ-4B veica pārlidojumu sēriju apkārt Kaļiņingradas apgabala robežām ne mazāk kā stundas laikā un plkst. 21:30 atgriezās bāzēšanās lidlaukā.

​Pēdējā laikā ārzemju izlūkošanas lidmašīnu un bezpilota lidaparātu aktivitāte Krievijas robežu tuvumā ievērojami palielinājusies. Ārzemju lidaparāti regulāri tiek manīti Krimas un Krasnodaras novada rajonā, kā arī virs Baltijas jūras. Pēdējā gada laikā Krievijas Gaisa kosmosa spēku radiotehnisko karaspēku vienības atklāja un apsekoja vairāk nekā 980 tūkstošus lidaparātu. Apmēram trīs tūkstoši no tiem ir ārzemju kaujas lidmašīnas, no kurām vairāk nekā tūkstotis ir izlūkošanas lidmašīnas. Dežurējošie spēki tika pacelti pirmās nozīmes gatavībai vairāk nekā četrus tūkstošus reižu.

Ziņu lente
0