Eiropa ir nogurusi no Ukrainas, paziņoja Radas deputāts

© Sputnik / Pāriet pie mediju bankasЗаседание Верховной Рады Украины
Заседание Верховной Рады Украины - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc politiķa domām Eiropa "nevar pamest Ukrainu" un "ir spiesta nēsāt to kā čemodānu bez roktura".

RĪGA, 10. marts – Sputnik. Eiropa ir nogurusi no Ukrainas, paziņoja Augstākās Radas deputāts, prezidenta kandidāts Jurijs Boiko intervijā telekanālam "112 Ukraina".

"Redzama gan reformu izgāšanās, gan iedzīvotāju dzīves līmeņa pasliktināšanās, gan tas, ka (Ukrainas varasiestādes – red. piez.) neiet pa ceļu, kurš viņiem tika norādīts. Eiropiešiem ir lielāks nogurums, jo viņi tiešā veidā piedalās Normandijas formātā," - pateica politiķis.

Президент Украины Петр Порошенко - Sputnik Latvija
Bijušais Ukrainas ministrs paziņoja, ka Porošenko gatavojas bēgt no valsts

Viņš piebilda, ka, neskatoties uz nogurumu Kijevas darbību dēļ, Eiropa "nevar pamest Ukrainu" un "ir spiesta nēsāt to kā čemodānu bez roktura".

Taču, uzsvēra Boiko, situācija var mainīties pēc valsts vadītāja vēlēšanām.

"Pats galvenais – izvairīties no jebkāda apvērsuma," - noslēgumā sacīja parlamentārietis.

Ukrainas prezidenta vēlēšanas notiks 31. martā. Valsts vadītāja amatam pretendē vairāki desmiti kandidātu. Par prezidenta reitinga līderi, saskaņā ar socioloģisko aptauju datiem, ilgu mēnešu garumā bija partijas "Batkivščina" līdere Jūlija Timošenko, taču janvārī prezidentu sacīkstēs viņu apsteidza šovmens Vladimirs Zeļenskis. Esošā valsts vadītāja Petro Porošenko reitings, spriežot pēc aptauju datiem, sastāda ap 20%.

Ziņu lente
0