ASV vēstniecības darbinieks centās ienest mīnu Šeremetjevas lidostā

© Sputnik / Евгений Епанчинцев / Pāriet pie mediju bankasМины
Мины - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vēstniecības darbinieks izbrauca no Krievijas pēc komandējuma beigām un apgalvoja, ka iegādājies mīnu "privātai kolekcijai".

RĪGA, 10. marts – Sputnik. Maskavas Šeremetjevas lidostā ASV vēstniecības darbinieks centās pārvest mīnu bagāža, paziņoja Krievijas ĀM.

"Izskatās, ASV cenšas notestēt Krievijas drošības uzticamību ne vien no ārpuses, regulāri rīkojot provokatīvus karakuģu un militāro lidmašīnu reidus pie mūsu robežām, bet arī no iekšienes. Turklāt, ar savas vēstniecības darbinieku iesaistīšanu," - paziņoja RIA Novosti iestādē.

Saskaņā ar ĀM datiem vakar no rīta amerikāņa bagāžas caurskatīšanas laika tika atrasts mīnmetēja mīnai līdzīgs priekšmets.

"Izsauktie spridzekļu tehniķi apstiprināja, ka tā patiešām ir mīna ar spridzekli, taču bez sprāgstvielas, kaut gan tās pēdas bija korpusa iekšienē," - atzīmēja iestādē.

Pēc diplomātu sacītā vēstniecības darbinieks izbrauca no Krievijas pēc komandējuma beigām un apgalvoja, ka iegādājies mīnu "privātai kolekcijai". Tā kā viņš bija nokavējis reisu, viņam palīdzēja pārformēt biļeti, un plkst. 14:35 viņš bez ierobežojumiem izlidoja uz Ņujorku, taču jau bez mīnas.

Здание посольства США в Риге, Латвия - Sputnik Latvija
ASV vēstniecība Latvijā sākusi runāt krieviski

Tāpat ĀM atzīmēja, ka šim cilvēkam ir tiešs sakars ar ASV Bruņotajiem spēkiem. Iestāde izskata incidentu kā provokācijas mēģinājumu attiecībā pret Krievijas transporta objektu.

Attiecīgā IeM pārvalde nekavējoties informēja par notikušo Amerikas vēstniecību. "Ceram, ka tā izskaidros sava darbinieka uzvedību," - piebilda diplomāti.

"Ņemot vērā augstāko uzmanību, kas pēc 2001. gada teroraktiem ASV tiek veltīta drošības nodrošināšanai gaisa transportā, viņš vienkārši nevarēja nesaprast, ka mīna bagāžā – tas ir ļoti nopietni. Tātad, viņš spēra šādu soli apzināti," - noslēgumā sacīja ĀM.

Ziņu lente
0