Venecuēlas karavīri atvairījuši bruņotu uzbrukumu pierobežā

© AP Photo / Rodrigo AbdВоеннослужащие армии Венесуэлы на улице в Урене, Венесуэла
Военнослужащие армии Венесуэлы на улице в Урене, Венесуэла - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Venecuēlas bruņotie spēki informēja, pa pierobežas punktam uzbrukuši 60 labi apbruņoti cilvēki ar granātām.

RĪGA, 26. februāris - Sputnik. Svētdien bruņots grupējums uzbrucis Venecuēlas Nacionālās gvardes kontroles postenim uz robežas ar Kolumbiju, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Venecuēlas armijas publicēto paziņojumu.

"Vairāk nekā 60 labi bruņoti subjekti ar granātām uzbruka pierobežas punktam "Mulata" starp Tačiras štatu un Kolumbiju," – teikts bruņoto spēku paziņojumā.

Полицейские во время акции протеста против президента Николаса Мадуро в в Каракасе, Венесуэла - Sputnik Latvija
Būt vai nebūt karam – Venecuēlas karaspēki izvietoti uz robežas ar Kolumbiju

Fredijs Bernāls, ko centrālā valdība iecēlusi tā saucamā Tačiras štata aizstāvja amatā, informēja, ka papildu nodaļa – 20 karavīri – palīdzējuši uzbrukumu atvairīt.

23. februārī Venecuēlas opozīcija centās nogādāt valstī humāno palīdzību, ko valdība – valsts likumīgais prezidents Nikolass Maduro – kategoriski atteicies pieņemt. Maduro valdība informēja, ka humānā krīze valstī nav vērojama un centieni nogādāt pāri robežai "humāno palīdzību" ir provokācijas. Nikolass Maduro norādīja, ka humānās palīdzības piegāde ir piesegs agresijai pret viņa valsti. Krīzes fonā Maduro ir sarāvis diplomātiskās attiecības ar ASV un Kolumbiju.

Mēģinājumos piegādāt humāno palīdzību uz Kolumbijas robežas sadedzinātas vairākas kravas automašīnas. Nevalstiskā organizācija "Kriminālais forums" apgalvoja, ka sadursmēs uz Brazīlijas robežas nogalināti četri cilvēki. Amerikas valstu organizācijas ģenerālsekretārs Luiss Almagro paziņoja, ka sadursmēs starp kārtības sargiem un demonstrantiem uz Venecuēlas robežām ar Kolumbiju un Brazīliju cietuši 335 cilvēki.

23. janvārī Venecuēlas Nacionālās asamblejas spīkeris Huans Gvaido pasludināja sevi par valsts vadītāju pagaidu valdības darbības laikā. ASV un viekne citu valstu paziņoja, ka atzīst Gvaido pilnvaras. Krievija, Ķīna un vairākas citas valstis atbalstīja Nikolasu Maduro – Venecuēlas leģitīmo prezidentu.

Ziņu lente
0