Video

Sadursmes uz Venecuēlas robežas: uguns, gāze un simtiem cietušo

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Simtiem cilvēku cietuši sadursmēs pie Venecuēlas un Kolumbijas robežas asaru gāzes iespaidā. Pie Brazīlijas robežas gājuši bojā četri cilvēki.

Mediji vēsta, ka četri cilvēki gājuši bojā un simtiem guvuši traumas sadursmēs uz Venecuēlas robežas. Patlaban valsts robeža ar Brazīliju ir slēgta, ar Kolumbiju – slēgta daļēji.

Plašie nemieri izcēlās pēc Venecuēlas opozīcijas mēģinājumiem ievest valstīū humāno palīdzību no ASV. Valsts leģitīmā valdība apņēmusies nepieļaut tās nogādi valstī, jo uzskata, ka ziņas par humāno krīzi valstī ir tikai aizegs militāra iebrukuma mēģinājumiem.

Demonstrācijas dalībnieki centās atbrīvot ceļu kravas automašīnām, Venecuēlas Nacionālā gvarde izmantoja asaru gāzi. Kolumbijas Ārlietu ministrija ziņo, ka cietuši vairāk nekā 250 venecuēlieši un 30 Kolumbijas iedzīvotāji.

Mēģinājumos piegādāt humāno palīdzību uz Kolumbijas robežas sadedzinātas vairākas kravas automašīnas, pārējās tika piespiestas doties atpakaļ.

23. janvārī Venecuēlas Nacionālās asamblejas spīkeris Huans Gvaido pasludināja sevi par valsts vadītāju pagaidu valdības darbības laikā. ASV un viekne citu valstu paziņoja, ka atzīst Gvaido pilnvaras. Krievija, Ķīna un vairākas citas valstis atbalstīja Nikolasu Maduro – Venecuēlas leģitīmo prezidentu.

Ziņu lente
0