Politika

Ministrs sola attīrīt Latvijas IeM no korumpētiem ierēdņiem

© Sputnik / Sergey MelkonovПолитическая партия KPV LV
Политическая партия KPV LV - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
KPV LV ministri nenotikušjaā partijas sanāksmē solīja cīnīties ar korupciju, OIK, nevienlīdzību sabiedrībā un, ja kas, izstāties no valdības sastāva.

RĪGA, 24. februāris – Sputnik. Saskaņā ar KPV LV līdera Artusa Kaimiņa sniegto informāciju, sestdien, 23. februārī, kvoruma trūkuma dēļ nenotika ieplānotā partijas locekļu sanāksme.

Lieta tajā, ka kvorumam nepieciešams savākt 334 cilvēkus, taču sestdienas sanāksmei reģistrējās vien 220 cilvēki. Tagad, saskaņā ar likumu, valde divu nedēļu laikā sasauks jaunu partijas locekļu sanāksmi.

Троллейбус на зимних улицах Риги - Sputnik Latvija
Zaudējumi vērtējami miljonos: noslēdzies audits "Rīgas satiksmē"

Neskatoties uz to, to priekšā, kuri tomēr bija ieradušies uz KPV LV sanāksmi, uzstājās iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens. Viņš paziņoja, ka tuvākajā laikā kļūs redzami Latvijas iekšējās korupcijas apkarošanas rezultāti, vēsta TVnet.lv.

Pēc viņa sacītā, tiks aizturēti negodīgi iekšlietu sistēmas darbinieki, lai maksimāli to attīrītu.

Ģirģens atzīmēja, ka jau apspriedis iekšējās korupcijas problēmu ar atbildīgo iestāžu vadītājiem un grasās strādāt IeM darbinieku izglītotības celšanā un iekšējās drošības stiprināšanā.

Tāpat IeM vadītājs atbildēja uz izteicieniem par to, ka KPV LV nebija jāiet valdībā, tā vietā bija jāsarīko ārkārtas vēlēšanas. Viņš paziņoja, ka ārkārtas vēlēšanas var pieprasīt vien gadu pēc Saeimas darba uzsākšanas, un ja KPV LV nebūtu iekļuvusi valdībā, partijā diez vai ieklausītos.

Taču ministrs pateica, ja politiskie konkurenti necienīs partijas pozīciju, un situācija nemainīsies, KPV LV izies no valdības sastāva.

Нормундc Вилнитис - Sputnik Latvija
Noskaidrojies, kādas apsūdzības izvirzītas Normundam Vilnītim

Ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro arī uzstājās nenotikušajā KPV LV sanāksmē un atskaitījās, ka izstrādā normatīvos aktus obligātā iepirkuma komponentes (OIK) atcelšanai.

Arī labklājības ministre Ramona Petraviča uzstājās ar paziņojumu norādot, ka viņas nozarē ir ļoti daudz darba un, tostarp, ministrijai stāv uzdevums samazināt nevienlīdzību Latvijas sabiedrībā. Petraviča iedrošināja klātesošos, ka partijas priekšvēlēšanu solījumi tiks izpildīti, un pauda cerību, ka pagūs iekļauties jaunajai Saeimai atvēlētajos četros gados.

Iepriekš ziņots par Alda Gobzema izslēgšanu no KPV LV. Iesniegumu ar prasību izslēgt Gobzemu iesniedza Artuss AKimiņš un vēl daži deputāti. Kā tika norādīts, sīvā cīņa abu KPV LV partijas līderu – Gobzema un Kaimiņa starpā apdraudēja valdības stabilitāti.

Ziņu lente
0