Ukrainas prezidents Petro Porošenko atkal nosaucis savu valsti par agresoru

© Пресс-служба президента Украины / Pāriet pie mediju bankasПрезидент Украины Петр Порошенко на заседании Совета национальной безопасности и обороны Украины (СНБО) в Киеве
Президент Украины Петр Порошенко на заседании Совета национальной безопасности и обороны Украины (СНБО) в Киеве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas prezidents Petro Porošenko kārtējo reizi publiski nosauca savu valsti par "agresoru".

RĪGA, 24. februāris – Sputnik. Ukrainas vadītāja uzstāšanās ieraksts priekšvēlēšanu mītiņā Ļvovas apgabala Žolkvā parādījies YouTube portālā un ātri izplatījies sociālajos tīklos, vēsta Sputnik Igaunija.

"Šodien man esot Ukrainas prezidentam, esot Ukrainas Bruņoto spēku virspavēlniekam ir jāsaglabā Ukraina un Ukrainas aizsardzība, lai cīnītos pret ukraiņu agresoru," paziņoja Porošenko. Apzinotie pieļauto kļūdu, viņš ātri izlaboja "ukraiņu" agresoru uz "Krievijas" un turpināja savu runu klausītāju smieklu fonā.

Президент Украины Петр Порошенко на заседании Парламентской Ассамблеи Совета Европы - Sputnik Latvija
Ukrainas CVK atradusi Porošenko nenomaksātus nodokļus un deklarācijā noklusētu kuģi

Tas nav pirmais Ukrainas proezidenta uzstāšanās misēklis. Kā jau iepriekš stāstīts, 2018. gada janvārī, uzstājoties svētku pasākumā par godu Apvienošanās dienai, Ukrainas prezidents Petro Porošenko nejaušības pēc paziņoja, ka zemi Krimā un Donbasā mīda "ukraiņu okupanta zābaks".

"Un saldie Apvienošanās dienas svētki ukraiņiem būs ar rūgtuma piegaršu, kamēr ukraiņu okupanta… Krievijas okupanta zābaks mīda mūsu Ukrainas suvereno Krimas, Sevastopoles, Doņeckas un Luganskas apgabala zemi," pateica viņš.

Nedaudz agrāk, 2017. gada decembrī, uzstājoties pasākumā par godu Diplomātiskā dienesta dienai, viņš nosauca Ukrainas režīmu par nelietīgu. "Dārgie draugi! Neviens nezina Ukrainas režīma nelietīgumu labāk, nekā mēs – ukraiņi," paziņoja Porošenko, stāstot par "Krievijas agresiju".

Стоп-кадр трансляции выступления Петра Порошенко в Киеве. 29 января 2019 - Sputnik Latvija
Porošenko "nobiedēja" ukraiņus ar "Putinu aiz stūra"

2017. gada janvārī, sarunas laikā ar karavīriem Mariupolē, Porošenko iedrošināja karavīrus, ka "ukraiņu okupācija – tas ir īslaicīgi", savukārt 2015. gadā, atzīmējot UDD izveidošanas gadadienu, atzinās, ka ukraiņus "nogalina ciniski Banderas atbalstītāji".

Kijevas varasiestādes pastāvīgi nepamatoti runā par "Krievijas agresiju". Taču Maskava vairākkārt uzsvērusi, ka nav Donbasa konflikta puse un ir ieinteresēta, lai Ukraina pārvarētu politisko un ekonomisko krīzi.

Ziņu lente
0