Bavārijas premjers: Krievijai nav jāsēž uz "sodīto sola"

© Sputnik / Vladimir Astapkovich / Pāriet pie mediju bankasВид на Кремль со смотровой площадки Центрального детского мира в Москве
Вид на Кремль со смотровой площадки Центрального детского мира в Москве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Turklāt politiķis atbalstīja "Ziemeļu straumes 2" celtniecību, atzīmējot, ka ASV cenšas traucēt projektam savu ekonomisko interešu nolūkos.

RĪGA, 24. februāris – Sputnik. Krievijai nav vietas uz "sodīto sola" pasaules politikā, paziņoja intervijā Vācijas izdevumam Frankfurter Allgemeine Zeitung Bavārijas Federālās zemes (VFR) premjerministrs, partijas "Kristīgi-sociālās savienības" priekšsēdētājs Markuss Zēders, vēsta Sputnik Lietuva.

Zēders atbalstīja Vācijas un Eiropas Savienības sadarbību ar ASV, taču atzīmēja, ka Bavārija vienmēr ir bijusi dialoga ar Maskavu atbalstītāja.

Turklāt Bavārijas premjers iestājās par gāzesvada "Ziemeļu straume 2" celtniecību. Kā uzsver politiķis, uz tā fonā, ka VFR un citas ES valstis grasās atteikties no kodolenerģētikas un oglēm, nepieciešami citi enerģijas avoti.

"Es nevaru saprast, kāpēc gāzes transportēšanai no Krievijas pa cauruļvadu caur Ukrainu būtu drošāka, nekā tiešas piegādes no Krievijas uz Vāciju," citē Zēderu RIA Novosti.

Pēc Bavārijas premjera domām, Vašingtona iestājas pret Vācijas gāzes iegādi no Krievijas un jaunā cauruļvada celtniecību, jo pati vēlas pārdot Eiropai degvielu.

Газопровод - Sputnik Latvija
Ukrainā piedāvā piegādāt gāzi Eiropai Krievijas vietā

"Ziemeļu straume 2" tiek celta Baltijas jūras dzelmē no Krievijas piekrastes līdz Vācijai un iekļaus divas caurules ar kopējo jaudu līdz 55 miljardiem kubikmetru gāzes gadā. Celtniecības atļauju jau ir izsniegušas Vācija, Somija un Zviedrija, atlicis sagaidīt dokumentus no Dānijas.

Pret projektu iestājas Ukraina, kura baidās pazaudēt Krievijas gāzes tranzīta līdzekļus, ASV, kuras grasās pārdot Eiropai savu sašķidrināto dabasgāzi (SDG) un vēlas novērst konkurenci no Krievijas puses, kā arī dažas Austrumeiropas valstis, kuras seko Vašingtonas pret Krieviju vērstai politikai.

Ziņu lente
0