Politika

Bruņu vilciens ceļā: Kims Čenuns izbrauca uz Vjetnamu, lai tiktos ar Trampu

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasПраздничные мероприятия, посвященные 105-й годовщине со дня рождения Ким Ир Сена, в КНДР
Праздничные мероприятия, посвященные 105-й годовщине со дня рождения Ким Ир Сена, в КНДР - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerika, lai sagatavotos samitam ar KTDR un ASV līderu piedalīšanos, konsultējas ar Krievijas kolēģiem.

RĪGA, 24. februāris – Sputnik. Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns izbrauca ar vilcienu no Phenjanas Hanojas virzienā, kur piedalīsies otrajā samitā ar ASV prezidentu Donaldu Trampu, vēsta Sputnik Baltkrievija.

Krievija sniedz rekomendācijas

Oficiālā Maskava uztur sakarus ar partneriem KTDR un Savienotajās Valstīs augstākā mēroga abu valstu līderu tikšanās sagatavošanas ietvaros, pastāstīja intervijā Vjetnamas televīzijai KF ĀM vadītājs Sergejs Lavrovs.

Pēc viņa sacītā, Krievija cer uz veiksmi nesošu pasākumu un visādā veidā veicina to. Tāpēc Krievija sniedz rekomendācijas veiksmīga rezultāta sasniegšanai.

"Nepadarīšu to par noslēpumu. ASV pārstāvji, kuri ir atbildīgi par samita rīkošanu, konsultējas ar mums. Tāpat mēs uzturam pastāvīgus sakarus ar mūsu Ziemeļkorejas draugiem," atzīmēja Sergejs Lavrovs.

Vēsturiska tikšanās Vjetnamā

"Speciālais vilciens ar godājamo augstāko vadītāju karstā partijas kadru, valdības, aizsardzības iestāžu pavadījumā 23. februāra otrajā pusē izbrauca no Phenjanas stacijas," teikts Korejas Telegrāfa aģentūras oficiālajā paziņojumā.

Председатель комиссии Совета Федерации РФ по информационной политике Алексей Пушков - Sputnik Latvija
Aleksejs Puškovs: kādas būs galvenās tendences pasaules politikā 2019. gadā

KTDR vadītājs devās uz Vjetnamas galvaspilsētu pārstāvju delegācijas pavadībā. Samitā ar Baltā nama saimnieka dalību viņam blakus būs valdošās partijas vadība, ārlietu ministrs, aizsardzības ministrs un māsa Kima Jočena, kura iepriekš uzturēja sakarus ar Amerikas delegāciju.

Kims Čenuns un Donalds Tramps aizvadīs samitu Hanojā 27. un 28. februārī. Pirmā vēsturiskā KTDR un Savienoto Valstu līderu tikšanās notika Singapūrā pērnā gada jūnijā.

Šobrīd Phenjana un Vašingtona izstrādā vienošanās īstenošanas mehānismu par Korejas pussalas denuklearizāciju, kas ir pamats abu valstu attiecību normalizācijai.

Patlaban neviena no pusēm nav veikusi konkrētas darbības, lai izpildītu uzņemtās saistības. Otrā samita mērķis ir iekustināt šo procesu.

Ziņu lente
0