Ukraina aicina atcelt Krievijas filmas "T-34" demonstrāciju ASV

© Sputnik / Maksim Blinov / Pāriet pie mediju bankasЭкспозиция бронетехники на территории киноконцерна "Мосфильм"
Экспозиция бронетехники на территории киноконцерна Мосфильм - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Filmā par padomju cilvēku varoņdarbu Lielā Tēvijas kara gados ukraiņu diplomāti saskatījuši Krievijas agresīvās ārpolitikas propagandu.

RĪGA, 20. februāris — Sputnik. Ukrainas vēstniecība ASV sazinājusies ar kinoteātriem valsti un aicinājusi tos atteikties no Krievijas filmas "T-34" nomas, turklāt pateikusies nacionālās diasporas pārstāvjiem par piketiem kinoteātru priekšā, vēsta Sputnik Igaunija.

Šī informācija sniegta vēstniecības lapā sociālajā tīklā Facebook.

Publikācijā teikts, ka vēstniecība aicinājusi kinoteātrus atteikties no filmas demonstrācijas, jo, viņuprāt, izmantojot Otrā pasaules kara piemiņu, "T-34" atklāti attaisno un propagandē Krievijas Federācijas ārējo agresiju, par kuras upuri esot kļuvusi Ukraina.

Pausta arī pateicība ukraiņu diasporas pārstāvjiem Savienotajās Valstīs, kuriem izdevies pārtraukt "T-34" demonstrāciju savās pilsētās, un aicinājums turpināt tamlīdzīgas akcijas.

Piedevām vēstniecība publicējusi sarakstu – 15 kinoteātrus ar to precīzām adresēm, kur filma tiek demonstrēta patlaban vai iekļauta repertuārā.

Krievijas kara drāmas "T-34" pirmizrāde notika 2019. gada 1. janvārī. Tās sižets vēsta, kā vakarējais kursants, jaunākais leitnants Nikolajs Ivuškins 1941. gada ziemā kopā ar savu tanka ekipāžu cīnās pret vācu okupantu izcilu tanku vienību pie Ņefjodovkas ciema un tiek sagūstīts.

Телевизор - Sputnik Latvija
"Forša filma": lietotāji Twitter aizstāv "Likteņa ironiju"

Gūstā viņš plāno bēgšanu, un viņa plāns izdodas – jaunais kareivis izkļūst no gūsta tankā "T-34". Filmā redzamas krāšņas un efektīgas tanku kauju ainas, kā arī galvenā varoņa cīņa pret vienu no labākajiem tanku cīņu meistariem vērmahtā.

Galvenās lomas kinolentē izpildīja Aleksandrs Petrovs, Viktors Dobronravovs un Irina Staršenbauma. Filma uzstādījusi rekordu kases ieņēmumu ziņā valstī kopš gada sākuma un demonstrējusi otro labāko rezultātu kopējo ieņēmumu ziņā Krievijas kino vēsturē.

Ziņu lente
0