Venecuēla saņems 300 tonnas humānās palīdzības no Krievijas

© Администрация президента Венесуэлы / Pāriet pie mediju bankasПрезидент Венесуэлы Николас Мадуро с супругой Силией Флорес
Президент Венесуэлы Николас Мадуро с супругой Силией Флорес  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Venecuēlas prezidents Nikolass Maduro informēja, ka tuvākajā laikā valsts saņems humāno palīdzību – medikamentus no Krievijas Federācijas.

RĪGA, 19. februāris – Sputnik. Krievijas Federācija plāno 20. februārī nogādāt Karakasā 300 tonnas humānās palīdzības, informēja Venecuēlas prezidents Nikolass Maduro, tiekoties ar zinātniekiem, vēsta RIA Novosti. Viņa uzruna tika translēta sociālajā tīklā Twitter.

"Katru dienu mēs saņemam humāno atbalstu. Trešdien ieradīsies 300 tonnas humānās palīdzības no Krievijas, legāli, starptautiskajā Karakasas lidostā," – viņš paziņoja un piebilda, ka cita starpā runa ir par medikamentu kravu.

Iepriekš Venecuēlas Nacionālās asamblejas priekšsēdētājs Huans Gvaido, kurš pasludinājis sevi par valsts prezidentu, paziņoja, ka 23. februārī Venecuēlā ieradīšoties humānā palīdzība – svētdien viņš informēja, ka Kolumbijā ieradušās trijas ASV GKS lidmašīnas ar humāno palīdzību Venecuēlai.

Pirmdien Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova ziņoja: Maskava uzskata ASV humānās palīdzības piegādes plānus par provokāciju. Tamlīdzīgas "palīdzības" vietā Vašingtonai vajadzētu atcelt sankcijas un atbloķēt republikas valsts uzņēmumu kontus, viņa piebilda.

Valsts apvērsuma mēģinājums Venecuēlā

21. janvārī Venecuēlā sākās masveida protesti pret valsts prezidentu Nikolasu Maduro. Politisko nekārtību laikā opozīcijas līderis Huans Gvaido pasludināja sevi par valsts vadītāja pienākumu izpildītāju "pagaidu valdības" darbības periodā. Armija palika likumīgā prezidenta pusē.

Лидер оппозиции Венесуэлы Хуан Гуаидо выступил на митинге в Каракасе  - Sputnik Latvija
Viedoklis
Jauns apvērsums: Venecuēla liesmās

Gandrīz nekavējoties pēc H.Gvaido deklarācijas ASV atzina viņu par valsts "pagaidu prezidentu".

Kanāda, Argentīna, Brazīlija, Čīle, Kolumbija, Hondurasa, Paragvaja, Peru, Gruzija un vairākas citas valstis sekoja Vašingtonas piemēram un pauda atbalstu H.Gvaido.

Nikolass Maduro nosauca parlamenta spīkeri par "amerikāņu marioneti" un paziņoja, ka Savienotās Valstis cenšas organizēt valsts apvērsumu.

Krievija, Ķīna un virkne citu valstu pauda atbalstu likumīgajam prezidentam N.Maduro.

Ziņu lente
0