Politika

Vācija ir nogurusi no "Ukrainas histērijām", norādīja KF Valsts domē

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasЗдание Государственной Думы РФ на улице Охотный ряд в Москве
Здание Государственной Думы РФ на улице Охотный ряд в Москве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Deputāts no Sevastopoles atzīmēja, ka bundestāga deputāts paudis visas Eiropas elites kopējo viedokli.

RĪGA, 18. februāris – Sputnik. Vācijas politiķa vārdus par mērenām sankcijām pret Krieviju sakarā ar incidentu Kerčas šaurumā Krievijas Valsts domes deputāts raksturoja kā "nogurumu pēc Ukrainas histērijām", vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz RIA Novosti.

Valsts domes deputāts no Sevastopoles Dmitrijs Beļiks paziņoja, ka bundestāgā tika pausts Eiropas elites kopējais viedoklis.

"Ukrainai dots skaidrs signāls: mēs esam noguruši no jūsu problēmām, neceriet uz militāro palīdzību, vai pat konfliktu ar KF. Te jums būs Krievijas varasiestāžu darbinieku sankciju saraksti, un pietiks, nevajadzēja līst svešos teritoriālajos ūdeņos," – viņš teica.

Beļiks atzīmēja, ka ES pirmās personas, domājams, būs pateicīgas bundestāga deputātam, kurš paudis tādu viedokli, jo paši nevar neko tamlīdzīgu paziņot oficiāli.

Iepriekš Minhenes drošības konferencē Vācijas bundestāga Brīvās demokrātiskās partijas frakcijas vadītāja vietnieks Aleksandrs Lambsdorfs nosauca sankcijas pret Krieviju par incidentu Melnajā jūrā par "zelta vidusceļu" un demonstrēja negatīvu attieksmi pret militāro eskalāciju.

Lambsdorfs savu viedokli pauda pēc tam, kad Austrijas ārlietu ministre Karīna Knaisle paziņoja, ka ES pieņēmusi lēmumu par jaunām sankcijām pret Krieviju.

Incidents Kerčas šaurumā

Iepriekš vēstīts, ka 2018. gada 25. novembrī Krievijas Federālā drošības dienesta robežsardzes dienests reģistrēja Melnajā jūrā trijus Ukrainas JKS kuģus – "Nikopoļ", "Berdjansk" un "Jani Kapu". Peldlīdzekļi bez iepriekšēja paziņojuma šķērsoja KF valsts robežu un devās Kerčas šauruma virzienā.

Канцлер ФРГ Ангела Меркель выступает на 53-й Мюнхенской конференции по безопасности - Sputnik Latvija
Politika
Minhene: saraut attiecības ar Krieviju nevēlamies, taču sankcijas papildināsim

Ukrainas peldlīdzekļi tika aizturēti un nogādāti Kerčas ostā, to ekipāžas un Ukrainas drošības dienesta darbinieki, kuri atradās uz kuģiem, tika arestēti par KF valsts robežas pārkāpšanu.

Ukraina aizturētos dēvē par "karagūstekņiem", taču FDD uzsvēra, ka Ukrainas pilsoņi arestēti par Krievijas Kriminālkodeksa pārkāpumu, tāpēc tamlīdzīgi paziņojumi ir nepamatoti. Vēl vairāk, Krievija un Ukraina nav iesaistītas karā.

Krievija, atbildot uz apsūdzībām, publicēja dokumentālas liecības, kas pierāda: Ukrainas JKS kuģi iebruka KF teritoriālajos ūdeņos ar mērķi slepus nokļūt Azovas jūrā cauri Kerčas šaurumam, tas ir, neinformējot Krievijas varasiestādes par savām darbībām.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins incidentu nosauca par Kijevas provokāciju, kas organizēta ar mērķi celt P.Porošenko režīma reitingu pirms pavasarī Ukrainā paredzētajām prezidenta vēlēšanām.

Ziņu lente
0