Iedzīvotāji gudrāki par politiķiem: Latvijas iedzīvotāji vēlas budžetu bez deficīta

© Public domain / svklimkin / ShipБумажный кораблик из банкноты евро
Бумажный кораблик из банкноты евро - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Interesanti, vai Saeima un valdība ieklausīsies iedzīvotājos šajā jautājumā, vaicā sociologs Arnis Kaktiņš.

RĪGA, 16. februāris – Sputnik. Latvijas iedzīvotāju absolūtais vairākums nevēlas, lai jaunais budžets būtu deficīta budžets, liecina SKDS pētījumu centra aptaujas rezultāti. Tos publicēja centra direktors Arnis Kaktiņš Twitter.

Vien katrs desmitais Latvijas iedzīvotājs (9%) uzskata, ka 2019. gada budžets jāpieņem ar deficītu. 39% uzskata, ka izdevumiem un ienākumiem jābūt sabalansētiem, savukārt katrs trešais (29%) uzskata, ka Latvijai ir nepieciešams budžets ar pārpalikumu.

"Izskatās, ka iedzīvotāji ir gudrāki par mūsu politiķiem!!! Vai Brīvības 36 un Saeima šajā jautājumā ieklausīsies sabiedrības vēlmēs?" ar smaidu vaicā Kaktiņš.

​Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, visas modernākās vēstures laikā budžets bez deficīta Latvijā tika pieņemts vienu vienīgu reizi – tas bija 1997. gada budžets, kuru sagatavoja premjers Andris Šķēle.

2019. gada budžets vēl nav apstiprināts – Latvija dzīvo ar tehnisko budžetu, jo valdība tika veidota vairāk nekā trīs mēnešus. Jaunā budžeta projektu plānots iesniegt Saeimas balsojumam tikai marta beigās.

Ekonomiste Jevgēņija Zaiceva pastāstīja radio Sputnik Latvija, ka Latvija politiķiem sen ir laiks nevis vienkārši meklēt jaunus budžeta papildināšanas avotus, bet nopietni pārskatīt izdevumus.

Ziņu lente
0