"Dārgāk nekā Londonā": brauciens ar taksometru līdz Rīgas centram izmaksājis 30 eiro

© Sputnik / Sergey MelkonovСтоянка такси в аэропорту Рига
Стоянка такси в аэропорту Рига - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Taksometru paaugstināto cenu problēma vēl joprojām ir aktuāla: Rīgas viesis par braucienu no lidostas līdz pilsētas centram bijis spiests samaksāt 30,69 eiro.

RĪGA, 12. februāris — Sputnik. Kārtējo stāstu par to, kā taksometru vadītāji Rīgā iedzīvojas uz lētticīgu tūristu un neuzmanīgu iedzīvotāju rēķina, pastāstīja producents Juris Millers.

"Vai @Talis_L spēs sakārtot taksometru problēmu pie lidostas? Kārtējais gadījums - Lidosta- Origo =30,69€. Cena, ko izmaksā Eiropas šovbiznesa viedokļu līdera atmiņas par Rīgu," – savā lapā Twitter pavaicāja producents un žurnālists Juris Millers, pieminot publikācijā jauno satiksmes ministru Tāli Linkaiti.

Komentētāju domas atšķīrās: vieni ierosināja slēgt tādas firmas, citi nesaskatīja neko īpašu – taksometru cenas var noskaidrot visi.

​"Šādas firmas vienkārši vajadzētu slēgt," – uzskata komentētājs ar lietotājvārdu hansa_lv.

Taujāts, vai tas ir dārgi, Millers precizēja, ka, rēķinot pēc attāluma, iznākt aptuveni trīsreiz dārgāk kā Londonā.

​Daži ieteica atsaukt atmiņā sabiedrisko transportu un lietotnes taksometra izsaukšanai Taxify vai Yandex.

​"Brauciena laiks 10:30 pa dienu. Vajadzēja paciesties nieka 17 minūtes un līdz centram varētu aizbraukt pa 1,15 eiro, vai ļaunākajā gadījumā – 2," – apgalvoja ieva Freidenfelde, pievienojot sabiedriskā transporta kustības sarakstu.

​"Jā. Kaut kad nav saprotams. Saucot @taxify_latvia (to taču nevar aizliegt, es ceru) sanāk šādi," – paziņoja Henrieta.

​"Tepat Tallinas lidostā tās teritorijā tiek ielaisti tikai 2-3 uzņēmumu taxi, ir brīdinājums nesēsties "kreisajos" ārpus teritorijas. Un ārzemju biznesa partneriem par Igauniju palika pozitīvs iespaids, jo no lidostas līdz centram bija Eur 5.70," – pastāstīja Maris Svilans.

Daži komentētāji nesaskatīja notikušajā nekādu problēmu: cena ir adekvāta, tarifus var iepriekš noskaidrot – tie norādīti uz automašīnas durvīm un pat internetā.

​"Absolūti adekvāta cena. Iepriekš RIX iedzerot kafiju ar kruasānu par 12+€ lai dotos no Origo uz Rīgas Gastrotirgu pēc 10,50€ karstmaizes pa ceļam Origo iepērkot latvju jauno ģēniju Ķīnā ražoto T kreklu par 80+€. Bet nepatīk jau tūdaliņiem tikai taxi," – sarkastiski atzīmēja apmeklētājs brinumzeme.

​"Kas te tieši sakārtojams? Cena atbilst apstiprinātajai," – secināja gguniss un pievienoja saiti uz apstiprinātajiem taksometru tarifiem.

Atgādināsim: iepriekš jaunais satiksmes ministrs Tālis Linkaits paziņoja, ka taksometra pakalpojumu problēmu starptautiskajā lidostā Rīga un citos stratēģiski nozīmīgos objektos iespējams atrisināt, ieviešot fiksētas cenas taksometru pārvadājumiem no šiem punktiem.

Jukas taksometru pakalpojumu nozarē ilgst vairāk nekā gadu: patlaban cīņa par maksātspējīgiem klientiem pie Rīgas lidostas un Rīgas brīvostas jau rit 90. gadu garā.

Такси - Sputnik Latvija
"Divi eiro par kilometru – tas ir daudz": kas notiek ar taksometriem Latvijā

Cenu izveides problēmas sākās, kad Administratīvā tiesa nolēma: taksometra pārvadājumu pakalpojumus pie Centrālās dzelzceļa stacijas, Rīgas autoostas un Rīgas lidostas var sniegt jebkurš uzņēmējs brīvā tirgus apstākļos. Tika ieviesti arī grozījumi likumā par autopārvadājumiem, kas atcēla tarifu "griestus" un mainīja licencēšanas kārtību.

Taču 12. februārī pl. 10:00 pie Satiksmes ministrijas Gogoļa ielā 3, Rīgā notiks Latvijas Taksometru arodbiedrības organizēts pikets.

Tā mērķis – piesaistīt uzmanību kritiskajai situācijai vieglo taksometru pārvadājumu nozarē un aicināt ieviest patenta maksu, kas garantētu taksometru vadītājiem sociālo apdrošināšanu. Piketa galvenie lozungi – "Pret ēnu ekonomiku!" un "Par sociālajām garantijām taksometru vadītājiem!"

Ziņu lente
0