Drošības dienests par šīsdienas mītiņu: iespējamas provokācijas

© Sputnik / Oksana DzadanРатушная площадь в Риге
Ратушная площадь в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sestdien Rātslaukumā notiks mītiņš godīgu vēlēšanu atbalstam.

RĪGA, 9. februāris – Sputnik. Latvijas Valsts drošības dienests (VDD) pieļauj iespējamas provokācijas mītiņā, kas 9. februāri notiks Rīgas mēra Nila Ušakova atbalstam, un aicināja iedzīvotājus nepiedalīties prettiesiskās darbībās.

Iepriekš partija "Saskaņa" informēja, ka 9. februārī plāno organizēt mītiņu Rātslaukumā, Rīgas centrā, kurā tiks pausts atbalsts godīgām vēlēšanām un rīdzinieku tiesībām patstāvīgi izvēlēties pilsētas mēru. Partijas lapā Facebook publicētajā informācijā norādīts, ka mītiņš sāksies pl. 12.00.

VDD norādīja, ka rūpīgi seko līdzi procesiem sabiedrībā, jo jāņem vērā, ka ikviena publiska pasākuma laikā pastāv risks, ka to savu interešu īstenošanai var izmantot radikāli noskaņotas personas.

Все на митинг! мнение рижан - Sputnik Latvija
Video
Vai jūs iesiet uz Ušakova aizstāvības mītiņu? Sputnik Latvija aptauja

Jautājumā par Rīgas mikrorajonos izplatītajiem plakātiem, iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPLV) uzsvēra, ka atbildīgajiem iekšlietu dienestiem ir jāreaģē uz jebkuru provokāciju. Viņš pauda pārliecību, ka provokāciju organizatori tiks saukti pie likumā noteiktās atbildības.

"Nacionālas un etniskas dabas naida kurināšana nav pieļaujama, tāpēc atbildīgie iekšlietu dienesti nodrošinās, lai tiktu ievērots likums un saukti pie atbildības tie, kuri ar savām provokatīvajām darbībām apdraud iedzīvotāju drošību un sabiedrisko kārtību. Es, kā iekšlietu ministrs uzskatu, ka nav pieļaujama Latvijas iedzīvotāju provocēšana un dalīšana pēc etniskās piederības. Jebkuri mēģinājumi to darīt ir nosodāmi. Provokatori tiks saukti pie likumā noteiktās atbildības," – skaidroja Ģirģens.

Janvāra nogalē Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs pārmeklēja N.Ušakova kabinetu un māju. Vēstīts, ka kratīšana saistīta ar korupciju pašvaldības uzņēmumā "Rīgas Satiksme". Pats mērs informēja, ka neplāno atkāpties no amata, jo viņa sirdsapziņa ir tīra. Pie tam vairāki politologi pieļāva, ka Ušakovs varētu pamest posteni, lai piedalītos Eiropas Parlamenta vēlēšanās.

Мэр Риги Нил Ушаков - Sputnik Latvija
Politika
Kur ir nauda? IeM uzskata, ka Ušakovs ir atbildīgs par skandālu Rīgas satiksmē

Partijas "Saskaņa" līderis saglabāja posteni pērnā gada nogalē pēc balsojuma pilsētas domes ārkārtas sēdē, ko politiķis sasauca, lai izprastu, vai viņš saglabājis deputātu vairākuma atbalstu. Mēru atbalstīja 32 deputāti no 60, opozicionāri pameta zāli pirms balsojuma.

Lēmumu par ārkārtas sēdi Ušakovs pieņēma, ņemot vērā notikumus pašvaldības uzņēmumā "Rīgas Satiksme", ko kontrolē mērija. Vairākas RS amatpersonas tika aizturētas aizdomās par korupciju. Pēc tam visi uzņēmuma valdes locekļi atkāpās no amatiem.

Ušakovs apliecina, ka nav vainīgs, un pieprasa rūpīgi izmeklēt RS lietu.

Ziņu lente
0