KF ārlietu ministrs: nekas nepiespiedīs Krieviju pieņemt diktētus lēmumus

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasПресс-конференция главы МИД РФ С. Лаврова
Пресс-конференция главы МИД РФ С. Лаврова - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs norādīja, ka valsts centīsies veidot attiecības ar ES un ASV uz līdztiesīga dialoga pamatiem.

RĪGA, 9. februāris – Sputnik. Krievija centīsies veidot attiecības ar ES un ASV uz līdztiesīga dialoga pamatiem, informēja Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs svinīgajā sēdē par godu Diplomāta dienai, ko Krievija atzīmē 10. februārī, vēsta RIA Novosti.

"Jautājumā par attiecībām ar ASV un Eiropas Savienību, ar Rietumiem kopumā, mēs esam pietiekami gatavi sadarbībai jebkuros jautājumos, taču nevis uz ultimātu, bet gan uz līdztiesīga, savstarpējas cieņas pilna dialoga pamatiem," – norādīja Lavrovs.

Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров  - Sputnik Latvija
Intervija
Sergejs Lavrovs: Krievijas un ASV karš kļūtu par katastrofu cilvēcei

"Mūsu piedāvājumi šajā jautājumā ir labi zināmi. Tā sakot, ar varu mīļš nebūsi, taču mēs vienmēr esam atvērti tiem, kuri būs gatavi, vēlreiz uzsvēršu, uz līdztiesības un savstarpējas cieņas pamatiem, uz interešu līdzsvara pamatiem kopīgi meklēt ceļus jebkādu pasaules problēmu risināšanai," – viņš piebilda.

Mēģinājumi piespiest Maskavu pieņemt "diktētus" ārpolitiskos lēmumus ir lemti neveiksmei, uzsvēra diplomāts.

"Ne jau pirmo reizi Rietumus pārņem pašu pārākuma un visatļautības komplekss, taču nevajadzētu aizmirst vēstures mācību. Nevar būt ne mazāko šaubu – mēģinājumi piespiest Maskavu pieņemt kāda diktētus ārpolitiskos lēmumus ir lemti neveiksmei. Kā Jevgēņijs Primakovs atzīmēja jau 2014. gada oktobrī, Krievija ir pierādījusi – tā ir valsts, kas aizsargā nacionālās intereses daudzpolārā pasaulē. ASV un to sabiedrotajiem Eiropā tas nepatīk, taču tāda ir objektīvā vēstures gaita," – apliecināja S.Lavrovs.

Ziņu lente
0