Baltkrievija ieteikusi Lietuvai atvēsināt "kareivīgo degsmi"

© Sputnik / Viktor Tolochko / Pāriet pie mediju bankasФуры с российскими номерами скопились на белорусско-литовской границе
Фуры с российскими номерами скопились на белорусско-литовской границе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltkrievijas ĀM atzīmēja, ka Baltijas valstu politiķu nepamatotie un pārlieku emocionālie vērtējumi jau sen kļuvuši par viņu firmas zīmi.

RĪGA, 9. februāris – Sputnik. Lietuvas politiķiem nāktos mazināt "kareivīgo degsmi" un "izmantot miermīlīgāku toni", norādīja Baltkrievijas Ārlietu ministrijas Informācijas un digitālās diplomātijas pārvaldes priekšnieka vietnieks Andrejs Šupļaks, vēsta Sputnik Lietuva.

Politiķis uzsvēra, ka "draudi kaimiņiem nekad nenāks no Baltkrivijas teritorijas". Viņš atgādināja, ka Minskas politika attiecībās ar Viļņu vienmēr ir labvēlīga – tās pamatā ir senā gudrība "kaimiņus mums dod Dievs".

"Pirms daudzajām vēlēšanu kampaņām, kas ieplānotas Lietuvā šī gada pavasarī, domājams, kādam ir izdevīgi – par prieku savām šauri korporatīvajām un šauri partejiskajām interesēm – radīt plaisu divu valstu un tautu attiecībās," – paziņoja Šupļaks.

Rosatom - Sputnik Latvija
Lietuvas Seimā reģistrēts projekts pret "Rosatom"

Diplomāts atzīmēja, ka nepamatotie un pārlieku emocionālie vērtējumi jau sen kļuvuši par Lietuvas politiķu firmas zīmi.

ĀM paziņojums nācis klajā pēc Lietuvas specdienestu pārskata, kas veltīts valsts nacionālās drošības draudiem, - to starpā minēta atomelektrostacija, kas tiek būvēta netālu no Astravjecas.

Jau kopš būvdarbu sākuma Viļņa vairākkārt izteikusi pretenzijas Minskai un apgalvojusi, ka AES it kā nesot draudus. Lietuvas valdība aicināja citas Eiropas valstis boikotēt projektu un iekļāva likumā iniciatīvu, kas aizliedz elektroenerģijas eksportu no valstīm, kurās darbojas "nedrošas" AES.

Minska jau vairākkārt ir norādījusi, ka BelAES atbilst starptautiskajām drošības prasībām, un visas Viļņas pretenzijas ir "politizētas".

Pie tam Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko piedāvāja Lietuvai iespēju kopā strādāt pie BelAES un atgādināja, ka Viļņas interesēs ir sadarboties ar Minsku, jo AES tiks uzbūvēta jebkurā gadījumā.

Ziņu lente
0