Lietuvas lielveikali uzsākuši zāļu tirdzniecību

© Sputnik / Maxim Bogodvid / Pāriet pie mediju bankasСезонный рост заболеваемости гриппом и ОРВИ в России
Сезонный рост заболеваемости гриппом и ОРВИ в России - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielveikalos Maxima Lietuvā tagad varēs iegādāties pretsāpju līdzekļus vai preparātus pret dedzināšanu kuņģī.

RĪGA, 6. februāris – Sputnik. Tirdzniecības tīkls Maxima uzsāka bezrecepšu zāļu tirdzniecību Lietuvā, vēsta Sputnik Lietuva.

No 1. janvāra Lietuvā spēkā stājušies likuma grozījumi, kuri atļauj bezrecepšu medikamentu tirdzniecību ne vien aptiekās, bet arī lielveikalos, veikalos un auto uzpildes stacijās. Zāļu saraksts sastāv no 50 nosaukumiem.

Медицинские препараты в аптеке - Sputnik Latvija
Lauku aptiekas Latvijā gaida jauns trieciens

"Klienti mūsu veikalos jau var atrast pretsāpju medikamentus, medikamentus skābuma mazināšanai kuņģī, kā arī ādas antiseptiķus. Tādējādi, vietās, kur strādā Maxima veikali, bet tuvumā nav atrodama aptieka, cilvēkiem būs ērta iespēja iegādāties viņiem visnepieciešamākos preparātus," - pateica Maxima komercvadītāja Vilma Drulene.

Bezrecepšu preparātus, ne vairāk par vienu iepakojumu, varēs iegādāties cilvēki, kuri būs sasnieguši 16 gadu vecumu. Pieejamība zālēm ir ierobežota, tās ir jālūdz kasierim.

Taču Lietuvas aptieku īpašnieki uzskata, ka īpašas jēgas šim pasākumam nav. Aptieku pieejamība Lietuvā ir viena no labākajām Eiropas Savienībā: uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju ir 45 aptiekas. Latvijā situācija ar aptiekām ir sliktāka, piemēram, Daugavpils novada 19 pagastos palikusi tikai viena aptieka, un tai arī draud slēgšana. Taču petīciju, kura aicina atļaut Latvijā bezrecepšu medikamentu pārdošanu lielveikalos un tirdzniecības automātos, parakstījuši mazāk nekā 300 cilvēku.

Ziņu lente
0