Politika

Sākumā ķērās klāt krievu skolām, tagad Ušakovam: Dombrovskis aicina uz mītiņu

© Sputnik / Sergey MelkonovМэр Риги Нил Ушаков
Мэр Риги Нил Ушаков - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nacionālā apvienība pieteikusi savu piketu Rātslaukumā pret Nilu Ušakovu vienlaikus ar viņa atbalstītājiem; "Saskaņas" līderis Vjačeslavs Dombrovskis uzskata, ka Rīgas mēram jāatbild rīdzinieku priekšā, nevis "ultranacionālistu kongresam".

RĪGA, 6. februāris – Sputnik. Nacionālisti neapstāsies, pat ja panāks Rīgas mēra atkāpšanos – viņi vēlēsies noteikt arī citas rīdzinieku dzīves jomas, uzsvēra "Saskaņas" līderis Vjačeslavs Dombrovskis, aicinot nākt uz Nila Ušakova atbalsta mītiņu šosestdien, 9. februārī. Savu uzrunu Dombrovskis publicējis Facebook.

Politiķis uzskata, ka situācija Latvijā katru dienu kļūst arvien neveselīgāka.

"Jo skaļāks "veiksmes stāsts", jo lielāka nepieciešamība pēc “grēkāžiem”, uz kuru rēķina vismaz kaut kā pašapliecināties.

Un vairs nepietiek ar "sarkanajām līnijām" pret partijām, ko atbalsta krievvalodīgie vēlētāji. Un, izrādās, pat ar apņemšanos pilnībā likvidēt izglītību krievu valodā vairs nav gana. Izskatās, ka ir pienākusi kārta ķerties klāt Rīgas mēram," uzrakstīja Dombrovskis.

Рижская дума - Sputnik Latvija
Politika
Nacionālā apvienība iesniegs likumprojektu par Rīgas domes atlaišanu

Politiķis atzīst, ka situācija Rīgā nebūt nav ideāla, tieši kā pats mērs. Jebkuram pilsētas mēram desmit gados salasītos ne mazums kļūdu.

"Taču Rīgas iedzīvotāji ievēlēja mūsu pilsētas mēru. Un jāatbild viņam ir tieši Rīgas iedzīvotāju priekšā – vēlēšanās! Nevis ultranacionālistu kongresa priekšā!" uzsvēra Dombrovskis.

Politiķis saprot, ka daudziem iedzīvotājiem varētu būt patīkamāki plāni sestdienai.

"Taču pacentieties godīgi atbildēt uz šo jautājumu: Vai jūs tiešām domājat, ka ar šo viss beigsies?

Vai tomēr pienāks diena, kad nacionālistu kongresos lems arī par to, kas mums jāskatās, jālasa, kur doties un kā dzīvot?" - vaicā Dombrovskis.

Tos, kuri ir gatavi ar savu klātbūtni parādīt, ka tā nedrīkst būt, viņš aicina uz mītiņu Rātslaukumā šosestdien, 9. februārī, plkst. 12:00. Kā iepriekš norādīja partija "Saskaņa", gaidāms, ka salasīsies tūkstotis cilvēku.

"Gaidīšu jūs un ieradīšos pats!" - noslēgumā raksta Dombrovskis.

Tajā pašā vietā, tajā pašā laikā

Izrādās, Nila Ušakova atbalstītāji nebūs vieni Rīgas domes laukumā 9. februārī. Nacionālās apvienības Rīgas nodaļa nolēmusi sarīkot savu akciju pret Ušakovu tajā pašā vietā un tajā pašā laikā, kad to darīs "Saskaņa", raksta la.lv.

Nacionālās apvienības pārstāvji cer, ka abi mītiņi notiks mierīgi, bez konfrontācijas un personīgiem aizvainojumiem.

Kā skaidroja Nacionālās apvienības Rīgas nodaļas vadītājs, nacionāļi pieteikuši piketu, jo tas, kā mītiņam tiek pulcēti cilvēki Rīgas mēra atbalstītāji, "daudziem rīdziniekiem ir nepieņemami" (tiek domāta informācijas izplatīšana ar pašvaldības uzņēmumu palīdzību), tāpēc Nacionālā apvienība nolēmusi iedzīvotājiem "sniegt iespēju paust savu patieso viedokli".

"Rīga sen ir pelnījusi godīgāku un labāku vadību," - uzskata Locis.

Pateiksim nē "latviskai Rīgai"

Komentējot ziņu par nacionālistu mītiņu, partijā "Saskaņa" atgādināja, ka "latviska Rīga" ir Nacionālās apvienības galvenais lozungs, ar kuru tā zaudējusi visas pēdējās pašvaldību vēlēšanas Latvijas galvaspilsētā.

Kā skaidro "Saskaņā", nacionālistu mēģinājums atlaist Rīgas domi notiek ar lozungiem, ka Rīga ir jāatgriež "latviskām partijām", savukārt sestdienas mītiņš notiks tieši šo vērtību aizstāvēšanai.

"Saskaņa" iestājas par rīdzinieku tiesībām pašiem lemt, kās vadīs viņu pilsētu! Sestdien, 09.02., plkst. 12.00! Mītiņš Rātslaukumā! Pret jebkādu nacionālismu un par mūsu tiesībām!" teikts paziņojumā.

Ziņu lente
0