Porošenko "nobiedēja" ukraiņus ar "Putinu aiz stūra"

Стоп-кадр трансляции выступления Петра Порошенко в Киеве. 29 января 2019
Стоп-кадр трансляции выступления Петра Порошенко в Киеве. 29 января 2019 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Turklāt, paziņojot par piedalīšanos priekšvēlēšanu sacīkstēs, Porošenko atzīmēja nepieciešamību izveidot "auksto mieru" ar Krieviju.

RĪGA, 6. februāris – Sputnik. Petro Porošenko pārmeta saviem politiskajiem oponentiem tiekšanos uzlabot attiecības ar Krieviju, vēsta RIA Novosti.

Valsts vadītājs paziņoja, ka daudzi Ukrainas prezidenta kandidāti maldās attiecībā uz iespēju noslēgt mieru ar kaimiņvalsti.

"Viņi ir pārliecināti, ka lūk šeit, ar stūra. Ja vajag, nostāties ceļos – un tur sēž miers. Bet es steidzu jūs sarūgtināt: tur, aiz stūra, it sevišķi kad jūs esat uz ceļiem, stāv Putins un gaida jūs," - paziņoja Porošenko telekanāla ICTV ēterā.

Tāpat Ukrainas līderis kārtējo reizi apsūdzēja Krieviju vēlmē ieņemt valsti un tiekšanās atgriezt Kijevu "Krievijas jūgā".

Iepriekš Porošenko jau ir "biedējis" ukraiņus ar Krievijas līderi. Piemēram, viņa priekšvēlēšanu foruma laikā uz ekrāniem parādīja plakātu ar Krievijas un Ukrainas prezidentiem. Attēlu papildināja uzraksts "Vai nu Porošenko, vai nu Putins". Toreiz KF ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova joka pēc painteresējās, vai Vladimirs Putins zina par savu "dalību" Ukrainas prezidenta vēlēšanās.

Президент Украины Петр Порошенко - Sputnik Latvija
Porošenko kļuvis par prezidentu antireitinga līderi Ukrainā

Turklāt, paziņojot par piedalīšanos priekšvēlēšanu sacīkstēs, Porošenko atzīmēja nepieciešamību izveidot "auksto mieru" ar Krieviju. Savukārt Kremlī atzīmēja, ka kara starp Maskavu un Kijevu nav, savukārt pilsoņkaru Ukrainas teritorijā izprovocējusi tikai un vienīgi vietējo varasiestāžu politika.

Prezidenta kampaņa Ukrainā startēja 31. decembrī. Oficiāli valsts vadītāja amatam pieteikušies 13 cilvēki.

Saskaņā ar socioloģisko aptauju datiem, par priekšvēlēšanu sacīkšu līderi pēdējo mēnešu garumā paliek partijas "Batkivščina" vadītāja Jūlija Timošenko, savukārt esošā valsts vadītāja reitings turas 14% līmenī. Taču eksperti pieļauj, ka Porošenko vēl ir iespējas iekļūšanai vēlēšanu otrajā kārtā.

Ziņu lente
0