Krievijas prezidents atbalsta sauszemes bāzes vidēja rādiusa hiperskaņas raķetes izstrādi

© Sputnik / Алексей Никольский / Pāriet pie mediju bankasЕжегодная большая пресс-конференция президента РФ В. Путина
Ежегодная большая пресс-конференция президента РФ В. Путина - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu informēja, ka ASV faktiski jau uzsākušas vidēja un maza darbības attāluma raķešu ražošanu, un ierosināja atbildes pasākumus.

RĪGA, 3. februāris – Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins piekritis valsts aizsardzības ministra Sergeja Šoigu ierosinājumam sākt darbu pie "Kalibr" "piezemēšanas" un sauszemes bāzes vidēja darbības attāluma hiperskaņas raķetes radīšanas, vēsta RIA Novosti.

Президент РФ В. Путин встретился с главами МИД и Минобороны РФ С. Лавровым и C. Шойгу - Sputnik Latvija
Simetriska atbilde: Maskava informēja par atkāpšanos no INF līguma

"Piekrītu Aizsardzības ministrijas ierosinājumam sākt darbu pie "Kalibru" "piezemēšanas" un atklāt jaunu novirzienu - sauszemes bāzes vidēja darbības attāluma hiperskaņas raķetes izstrādāšanu," – Putins paziņoja, tiekoties ar valsts ārlietu ministru Sergeju Lavrovu un aizsardzības ministru Sergeju Šoigu.

Atbildot uz valsts vadītāja lūgumu novērtēt pēc ASV lēmuma izveidojušos situāciju un ziņot par Aizsardzības ministrijas piedāvātajiem pasākumiem, Šoigu konstatēja: "Neskatoties uz izplūdušajiem formulējumiem, nepārprotami saskatām, ka līdztekus atklātam zinātniski pētnieciskam darbam vidēja un maza darbības attāluma raķešu ražošanas jomā mēs novērojam Līguma noteikumu reālus pārkāpumus, turklāt ne jau pirmo gadu."

Viņš paskaidroja, ka faktiski ASV jau sākušas minēto raķešu ražošanu.

"Līdz ar to mums ir ierosinājums par atbildes pasākumiem, tas ir sekojošs. Pirmkārt: zinātniski pētniecisko darbu, kā arī konstruktoru un izmēģinājumu darbu sākšana tuvākajos mēnešos lai mainītu jūras bāzes raķešu "Kalibr" starta iekārtas vai izmantotu tās sauszemes variantā," – ieteica ministrs.

"Otrkārt. Tas arī ir zinātniski pētnieciskais darbs, kas pāries konstruktoru un izmēģinājumu darbā ar mērķi izstrādāt vidēja un maza darbības attāluma hiperskaņas ballistisko raķešu sauszemes kompleksus," – turpināja S.Šoigu.

Aizsardzības ministrs lūdza prezidentu atbalstīt šos ierosinājumus.

"Piekrītu," – atbildēja Putins.

Ziņu lente
0