Simetriska atbilde: Maskava informēja par atkāpšanos no INF līguma

© Sputnik / Алексей Никольский / Pāriet pie mediju bankasПрезидент РФ В. Путин встретился с главами МИД и Минобороны РФ С. Лавровым и C. Шойгу
Президент РФ В. Путин встретился с главами МИД и Минобороны РФ С. Лавровым и C. Шойгу - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Maskava paziņoja, ka pēc ASV lēmuma apturēt līgumā par vidēja un maza darbības attāluma raķešu likvidāciju minēto saistību izpildi tiks sperti atbildes soļi.

RĪGA, 3. februāris — Sputnik. Krievijas Federācijas prezidents Vladimirs Putins paziņoja par simetrisku atbildi ASV lēmumam izstāties no līguma par vidēja un maza darbības attāluma raķešu likvidāciju (INF), vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz RIA Novosti.

"Amerikāņu partneri paziņoja, ka viņi aptur savu dalību Līgumā, un arī mēs apturēsim. Viņi paziņoja, ka veic zinātniski pētnieciskos, izmēģinājumu un konstruktoru darbu, arī mēs darīsim to pašu," – norādīja prezidents, tiekoties ar ārlietu ministru Sergeju Lavrovu un aizsardzības ministru Sergeju Šoigu. Pie tam Putins uzsvēra, ka Krievija "nedrīkst iesaistīties dārgās bruņošanās sacīkstēs un nedarīs to".

Valsts vadītājs deva rīkojumu turpmāk neierosināt pārrunas ar ASV atbruņošanās jautājumos, taču atzīmēja, ka visi KF ierosinājumi "paliek uz galva un durvis ir atvērtas".

"Pagaidīsim, līdz mūsu partneri nobriedīs, lai iesaistītos ar mums līdztiesīgā un saturīgā dialogā par šo – gan mums, gan mūsu partneriem, gan arī visai pasaulei svarīgo tēmu," – teica prezidents.

Tāpat Vladimirs Putins norādīja, ka Krievija neizvietos mazā un vidējā darbības attāluma raķetes, ja tās neparādīsies citās pasaules valstīs.

Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Tramps ierosinājis jaunu raķešu līgumu ar Krieviju

"Ja tāds bruņojums parādīsies, Krievija neizvietos ne Eiropā, ne citos pasaules reģionos vidēja un maza darbības attāluma ieročus, kamēr atbilstošajos pasaules reģionos neparādīsies tamlīdzīgi amerikāņu ražoti ieroči," – paziņoja Putins, tiekoties ar ĀM un AM vadītājiem.

Iepriekš vēstīts, ka 1. februārī ASV prezidents Donalds Tramps paziņoja, ka Vašingtona sāk izstāšanās procedūru no līguma. To paredzēts noslēgt pēc pusgada. Vēlāk brīfingā Savienoto Valstu vadītājs apgalvoja žurnālistiem, ka ir gatavs noslēgt jaunu līgumu, kas būšot "daudz labāks" nekā iepriekšējais.

Krievijas politiķis Aleksejs Puškovs pauda pārliecību, ka Trampa paziņojums sniegts tikai ar vēlmi nomierināt sabiedrotos Eiropā, ko biedē amerikāņu kodolieroču dislokācijas perspektīva.

Ziņu lente
0