Video

Baltijas flote demonstrē kaujas raķešu startu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas JKF Baltijas flotes korvetes "Stoikij" ekipāža demonstrēja kaujas raķešu startu no pretkuģu kompleksa "Uran".

Korvete "Stoikij" Baltijas flotes jūras poligonā plānveida mācību ietvaros izpildīja raķetes X-35 kaujas palaišanu no pretkuģu raķešu kompleksa "Uran", pavēstīja Krievijas Aizsardzības ministrija. Video ierakstā, ko publicēja telekanāls "Zvezda", dzirdamas komandas sarunas, pēc tam atskan komanda "Zalve", un kaujas raķete tiek palaista uz mērķi. Video ieraksts uzņemts no vairākām uz kuģa uzstādītām kamerām, tas ļauj detalizēti pavērot pretkuģu raķetes startu.

Baltijas flotes aviācijas mācības - Sputnik Latvija
Video
Raķešu starti un lielgabalu zalves: Baltijas flotes aviācijas mācības

Krievijas AM informēja, ka raķetes starts noticis atbilstoši standartiem, tā noteiktajā laikā sekmīgi trāpīja mērķī. Dreifējošais mērķis, kas atainoja nosacītā pretinieka kuģi, atradās vairāk nekā 30 km attālumā. Mācībās piedalījās līdz desmit Baltijas flotes kuģi.

Zemskaņas neliela augstuma raķete X-35, ko šaušanas mācībās izmantoja "Stoikij" ekipāža, paredzēta ātrgaitas kuģu likvidācijai. Tā aprīkota ar aktīvu radiolokācijas paštēmējošo galviņu, tāpēc kaujas uzdevumu iespējams izpildīt jebkādos laikapstākļos, neskatoties uz radiotraucējumiem un pretinieka atbildes uguni.

Pretkuģu komplekss "Uran", kurā izmantotas raķetes X-35, ir korvetes "Stoikij" galvenais uzbrukuma ierocis. Raķešu kompleksa īpašības ļauj sagatavoties palaišanai 60 sekunžu laikā no iekārtas "auksta stāvokļa". Korvete "Stoikij" uzņemta Baltijas flotes sastāvā 2014. gadā. kuģa atbildības zonā ir darbības tuvākajā jūras zonā, desanta artilērijas atbalsts, uzdevumi pretgaisa un pretzemūdeņu aizsardzības jomās.


Ziņu lente
0