ASV telekanāla vadītāja paziņoja, ka Krievija varot aukstumā atslēgt apkuri ASV

© Sputnik / Yakov Andreev / Pāriet pie mediju bankasМорозы
Морозы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Telekanāla MSNBC raidījuma vadītāja nepaskaidroja, kas viņu uzvedinājis uz šādām pārdomām un kā, pēc viņas domām laikapstākļi Savienotajās Valstīs saistīti ar Maskavas lēmumiem.

RĪGA, 3. februāris — Sputnik. ASV telekanāla MSNBC raidījuma vadītāja Reičela Medova ieteica skatītājiem pārdomāt, kas notiks, ja Maskava nolems organizēt enerģētisko kolapsu ASV lielā salā. Tvītu ar pārraides fragmentu publicēja portāls WikiLeaks.

Programmā notika saruna par anomālo salu lielā daļā Savienoto Valstu. Stāstot par gaisa temperatūru, Medova ieteicās, ka "Krievijas vainas dēļ" valstī varot pārstāt funkcionēt apkures objekti.

"Ko jūs darītu, ja uz nenoteiktu laiku paliktu bez apkures ārvalstu iejaukšanās dēļ dienā, kad temperatūra pie jums uz ielas ir tāda pati kā Arktikā?" – žurnāliste apjautājās auditorijai.

Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров - Sputnik Latvija
Viedoklis
Lavrovs: Krievijas pacietība par ASV rusofobajiem izteikumiem ir izsīkusi

Pie tam viņa nepaskaidroja, kas viņu uzvedinājis uz šādām pārdomām un kā, pēc viņas domām laikapstākļi Savienotajās Valstīs saistīti ar Maskavas lēmumiem.

Portāls WikiLeaks atzīmēja, ka tādus izteikumus sniedz telekanāla vadītāja "ar lielāko auditoriju ASV".

Medovas jautājumi šķita dīvaini un nepiemēroti arī Twitter lietotājiem.

"Varētu jau nosaukt viņu par prātā jukušu, ja ne fakts, ka šim sirreālismam ir iemesls un mērķis – televīzijas reitingi," – pauda João Miguel Aliano.

"Es dzīvoju ļoti dīvainā valstī," – uz tvītu atsaucās televīzijas žurnāliste Samira Hana.

"Viņai ir pārsteidzoši slikta psihiskā veselība, lai arī viņa pelna miljoniem dolāru," – uzskata BennoWitter.

"Amerika pēdējā laikā kļuvusi par muļķu zemi," – uzskata kuldeep adhikari.

"Pirms dažām minūtēm es ēdu sieru. Sagribēju to mazliet piesālīt. Paņēmu sāli un apkaisīju. Kad apēdu, konstatēju, ka patiesībā tas bija cukurs. Es droši zinu, ka krievi man samainīja sāli pret cukuru. Velna krievi. Viņi ir visur," – pajokoja Ozgur Zeren.

Reičela Medova ir pazīstama ar savu Krievijai naidīgo nostāju. Piemēram, 2016. gadā viņa apgalvoja, ka "hakerus", kuri uzbrūk ASV, atbalstot Krievijas prezidents personīgi.

Kadrs no multiplikācijas filmas Maša un Lācis  - Sputnik Latvija
Simoņana atbildēja uz rusofobu histēriju par "Mašu un Lāci"

ASV medijos bieži tiek publicēti daudznozīmīgi paziņojumi, kas dēmonizē Krievijas tēlu. Piemēram, 2018. gada rudenī telekanāls CNN pārmeta Maskavai iejaukšanos Vašingtonas lietās ar spēles Pokemon Go un video hostinga YouTube starpniecību. Pēc CNN žurnālistu domām, Krievija izmantojusi interneta resursus, lai atspoguļotu daudzos policijas vardarbības gadījumus pret afroamerikāņiem ASV.

Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova izteicās, ka ar tādām metodēm ASV mediji cenšas uzvelt atbildību Maskavai par valstī novēroto rasu nesaskaņu parādīšanos.

Janvāra beigās portāls Intercept pat sastādīja ASV mediju kaunpilnāko melu ziņu sarakstu par Krievijas "iejaukšanos" vēlēšanās ASV. Raksta autors norādīja, ka tamlīdzīgas publikācijas liecina par žurnālistu paviršību. Tās bieži vien tiek dzēstas, tiklīdz parādās aizraidījumi par ziņu nepatiesumu.

Ziņu lente
0