Politika

Liepiņa: garantēju, ka mani atcels no komisijas vadītājas amata

© Sputnik / Сергей Мелконов / Pāriet pie mediju bankasЗдание Сейма Латвии
Здание Сейма Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pieprasījumu komisijas vadītāja var aicināt atskaitīties deputātu priekšā premjerministru vai nozares ministrus, opozicionāram šādu amatu neuzticēs.

RĪGA, 28. janvāris – Sputnik. Šonedēļ valdošajai koalīcijai jāizskata Saeimas Pieprasījumu komisijas priekšsēdētājas Lindas Liepiņas atstādināšana no amata, vēsta Latvijas Radio.

Кришьянис Кариньш - Sputnik Latvija
Politika
Kariņš negrasās atteikties no ASV pilsonības

Liepiņa bija viena no pieciem KPV LV frakcijas deputātiem, kuri nobalsoja pret Krišjāņa Kariņa ("Jaunā Vienotība") valdību. Tāpat pret valdības apstiprināšanu iestājās Aldis Gobzems un Didzis Šmits, kurus Kariņš iepriekš nevēlējās redzēt ministru kārtā savā valdībā, Karina Sprūde, kura bija neapmierināta ar to, ka valdības prioritātēs netika norādīta OIK atcelšana, un Iveta Benhena-Bēkena, kura iepriekš atklāti nebija uzstājusies pret Kariņu.

KPV LV frakcija pagaidām nav izlēmusi, kā veidot attiecības ar šo parlamentāriešu grupu. Tiesa, pati Liepiņa pieļauj, ka varētu palikt ārpus frakcijas. Tāpat viņa ir pārliecināta, ka tiks nocelta no komisijas priekšsēdētāja amata – iepriekš par to teicis pats Kariņš.

"Kariņa kungs var vārdos teikt par šīs valdības citām vērtībām. Mēs šīs vērtības redzēsim tuvāko pāris nedēļu laikā. Šis, man liekas, parādīs, ka nekas nemainīsies. Garantēju, ka mani atcels no Pieprasījumu komisijas amata," - pateica Liepiņa.

Par iemeslu ķerties klāt cita komisijas vadītāja meklējumiem kļuva Liepiņas darba stils, saka apvienības "Attīstībai/Par!" līdzpriekšsēdētājs Juris Pūce.

"Es domāju, šis jautājums noteikti koalīcijas ietvaros ir jāpārrunā. Nav nekādu problēmu, ka opozīcija vada komisiju, bet konkrēti Pieprasījumu komisija ir tā komisija, no kuras darba ir atkarīga valdības stabilitāte. Droši vien būtu lietderīgi, ka to vadītu pozīcijas deputāts. Man personīgi nebūtu nekādu iebildumu, ja to vadītu kāds cits "KPV LV" deputāts."

Политическая партия KPV LV - Sputnik Latvija
Politika
KPV LV steidz uz ministriju portfeļu un amatu izdalīšanu

Pieprasījumu komisijas galvenais uzdevums ir Saeimas deputātu pieprasījumu izskatīšana, kuri adresēti valdības locekļiem. Pieprasījuma izskatīšanai uz komisijas sēdi aicina premjerministru vai attiecīgās nozares ministru.

Konflikts KPV LV frakcijā saasinājās balsošanas procesā par valdības apstiprināšanu: debašu laikā Gobzems paziņoja, ka biznesmenis Rūdolfs Meroni piedāvājot viņa partijas biedram Artusam Kaimiņam 100 tūkstošus eiro apmaiņā pret ietekmi valdībā, un, spriežot pēc visa, piektdien atkārtoja šo apsūdzību Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā.

Ziņu lente
0