Viedoklis

Nekā nav žēl! Kijevā izdomāts, kā EPPA izdzīvot bez Krievijas

© Sputnik / Владимир Федоренко / Pāriet pie mediju bankasГорода мира. Страсбург
Города мира. Страсбург - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ar Krieviju ir smagi morāli, bez tās – materiāli. EPPA nejūtas labi bez Krievijas iemaksām, taču ukraiņi izdomājuši, kā izlabot situāciju.

RĪGA, 27. janvāris - Sputnik. Eiropas Padomes ģenerālsekretārs Turbjorns Jaglands uzskata, ka līdz ar balsstiesību atņemšanu Krievijai EP Parlamentārajā asamblejā situācija ir pasliktinājusies, atgādināja radio Sputnik autore Marija Baļabina, stāsta Sputnik Lietuva.

Дворец Европы в Страсбурге, где проходят заседания ПАСЕ - Sputnik Latvija
EPPA sūdzas par Krievijas naudas trūkumu un ierobežojumu desmitgadi

Krima nez kāpēc nav pārgājusi Ukrainas pusē, lai arī tāds bija soda mērķis. Arī naudas organizācijai tagad ir mazāk – Krievija vairs nenodrošina iemaksas organizācijas budžetā.

Krievijas Valsts dome atzīmēja, ka nav jēgas maksāt par vakariņām, ko tu neesi ēdis, un par biļeti uz kino, ko neesi skatījies. Tāpat kā maksāt naudu par to, lai noklausītos, kā tevi aizvaino bez mazākajām iespējām iebilst.

Kad Maskava pārstāja pārskaitīt iemaksas, apsūdzību sarakstā pievienojās vēl viens – sak, Krievija šantažē EPPA, atņemot organizācijai savu naudu. Līdzekļu trūkuma dēļ daudzas delegācijas atlaidušas no darba daļu tulkotāju, atteikušās no mazāk nozīmīgajiem projektiem, trūkst pat līdzekļu galvenās mītnes remontam. Smagā stāvokļa dēļ organizācijas vadība bijusi spiesta samazināt algas darbiniekiem un pat pašam ģenerālsekretāram.

Šo soli atzinīgi novērtēja Ukraina. Parlamenta deputāts Aleksejs Gončarenko uzskata, ka Jaglands dzīvo pārāk labi – viņš saņem ne tikai labu algu, bet arī pensiju, viņam ir arī organizācijas apmaksāta automašīna. Pēc Gončarenko domām, Jaglands no tā visa varētu atteikties par labu EPPA, ja jau tā norūpējies par organizācijas budžetu.

Interesanti zināt, vai Ukrainas politiķis ir gatavs atteikties no savas algas, lai tik Krievija nekur netiktu ielaista? Protams, viņa alga ir mazāka, taču te galvenais ir ideja un gribēšana. Ja visi, visi "cīnītāji ar Krieviju" sanāks kopā un atdos, teiksim, savu algu, kādu rūpnīciņu, kādu nieri, varbūt viņiem klāsies labāk?

Ziņu lente
0