Militārais eksperts: ASV piešķīrušas Baltijai kodolpoligona lomu

© Sputnik / Александр Натрускин / Pāriet pie mediju bankasЧлен-корреспондент Российской академии ракетных и артиллерийских наук Константин Сивков
Член-корреспондент Российской академии ракетных и артиллерийских наук Константин Сивков - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV ir izlēmušas Baltijas valstu likteni – tas ir nākotnes kodolkara poligons, norādīja militārais eksperts Konstantins Sivkovs.

RĪGA, 26. janvāris – Sputnik. ASV aizsardzības politikas pamatā ir centieni panākt pasaules līdera vietu kodolieroču ziņām norādīja Krievijas Raķešu un artilērijas zinātņu akadēmijas korespondētājloceklis, militāro zinātņu doktors Konstantins Sivkovs.

"ASV nepārprotami paziņoja, ka risina uzdevumu par kodolpārsvara iekarošanu pār visām pasaules valstīm. Šī iemesla dēļ Vašingtona pašlaik aktīvi pēta jautājumu par tā saucamo mazo karu vešanu pret Krieviju, tostarp – arī par kodolkaru," – pastāstīja Sivkovs.

Eksperts paskaidroja, ka tamlīdzīga karadarbība iespējama trešajās valstīs, neskarot ASV un Krievijas teritoriju.

"Starp iespējamajiem šādu karu rajoniem Vašingtona izskata Austrumeiropu un Baltiju. Latvijas, Lietuvas un Igaunijas liktenis ir iepriekš izlemts. Viņi vēlas kļūt par kodolkara poligonu? Droši, uz priekšu," – uzsvēra eksperts.

Iepriekš ASV informēja par nodomu izstāties no līguma par vidēja un maza darbības attāluma raķešu likvidāciju, apsūdzot Krieviju par līguma noteikumu pārkāpumu. Decembra sākumā Vašingtona paziņoja, ka Maskavai ir 60 dienu laikā jāatgriežas pie INF izpildes. Kremlis atzīmēja, ka līguma noteikumu pārtraukums liks Krievijai sper soļus ar mērķi parūpēties par savu drošību.

Ziņu lente
0