Pie Krievijas robežām pārtverta zviedru lidmašīna

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasИстребитель Су-27
Истребитель Су-27 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Zviedru izlūkošanas lidmašīna pietuvojusies Krievijas robežām Baltijas jūrā.

RĪGA, 24. janvāris – Sputnik. Gaisa telpā virs Baltijas jūras neitrālajiem ūdeņiem Krievijas robežu tuvumā iznīcinātājs Su-27 pārtvēra zviedru izlūkošanas lidmašīnu Gulfstream, vēsta Krievijas Federācijas Aizsardzības ministrija.

"Krievijas gaisa telpas kontroles līdzekļi konstatēja, ka virs Baltijas jūras neitrālajiem ūdeņiem KF valsts robežām tuvojas gaisa mērķis. Mērķa pārveršanai gaisā tika pacelts iznīcinātājs Su-27 no pretgaisa aizsardzības dežurējošo spēku sastāva," – teikts AM Informācijas un plašsaziņas departamenta ziņojumā.

Krievijas iznīcinātājs pietuvojās drošā attālumā giasa objektam un identificēja to kā Zviedrijas GKS izlūklidmašīnu Gulfstream, kas devusies lidojumā ar izslēgtu transponderu.

"Pēc ārvalstu lidmašīnas attālināšanas no KF valsts robežas Krievijas iznīcinātājs sekmīgi atgriezās bāzes aerodromā," – ziņoja Aizsardzības ministrija.

Беспилотный летательный аппарат НАТО RQ-4 Global Hawk - Sputnik Latvija
ASV bezpilota lidaparāts veicis izlūkošanu pie Krimas krastiem

2016. gadā Krievijas AM aicināja apmeklēt Maskavu triju Baltijas valstu, kā arī Polijas, Somijas un Zviedrijas pārstāvjus, lai apspriestu kara aviācijas lidojumu drošības pasākumus Baltijas jūras gaisa telpā. Taču NATO valstis noraidīja Krievijas ielūgumu apmeklēt Maskavu un apspriest problēmas, ko rada lidojumi ar izslēgtiem transponderiem.

Civilās aviācijas starptautiskā organizācija izstrādājusi lidojumu noteikumus reģionā, taču tie attiecas tikai uz civilo aviāciju un tiek interpretēti kā ieteikumi.

Ziņu lente
0