Politika

Četriniekam pietrūkst: Latvijas iedzīvotāji novērtēja Kariņa ministru profesionālismu

© Photo Latvijas Valsts prezidenta kancelejaПрезидент Латвии Раймондс Вейонис (слева) и Кришьянис Кариньш
Президент Латвии Раймондс Вейонис (слева) и Кришьянис Кариньш - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Puse Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka topošā Krišjāņa Kariņa valdības ministri ir pelnījuši tikai viszemāko vērtējumu.

RĪGA, 23. janvāris – Sputnik. Trešdien, 23. janvārī, Saeimas ārkārtas sēdē notiks balsojums par Krišjāņa Kariņa ("Jaunā Vienotība") valdību. Pats premjera kandidāts nešaubās par savu veiksmi un sola, ka viņa valdība savedīs kārtību visās nozarēs.

Tikmēr Latvijas iedzīvotājiem nav tas labākais viedoklis par ministru profesionālajām spējām, kurus piedāvā jaunā koalīcija. Par to liecina Kantar TNS aptaujas rezultāti Latvijas iedzīvotāju vidū vecumā no 18 līdz 60 gadiem, kurus publicēja Skaties.lv.

Кришьянис Кариньш - Sputnik Latvija
Politika
Kariņš: mēs būsim evolucionāra valdība

Respondentus palūdza novērtēt ministru kandidātu profesionālismu desmit baļļu skalā, kur vien nozīmē attiecīgi zems līmenis, bet desmit – attiecīgi augsts.

Vidējā atzīme nevelk pat uz četrinieku – tie ir 3,9 punkti.

Augstu vērtējumu (no septiņiem un augstāk) ielika vien 8% respondentu. Vidēji (pieci – seši punkti) novērtēja topošo ministru profesionālo līmeni vērtē katrs piektais aptaujātais (22%).

Katrs otrais respondents (47%) ielika zemāko vērtējumu – no viena līdz četriem punktiem.

Konkrētu atzīmi ielikt nevarēja 23% aptaujāto.

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, Krišjānis Kariņš vairākkārt noraidīja KPV LV piedāvātās kandidatūras. No sākuma viņu neapmierināja Aldis Gobzems, kurš iepriekš pats nespēja izveidot valdību. Pēc tam Didzis Šmits atklāja, ka personīgā sarunā Kariņš nedivdomīgi lika viņam saprast, ka negrasās ar viņu strādāt.

Tagad noraidītie kandidāti un daži citi KPV LV locekļi grasās iestāties pret Kariņa valdību Saeimas balsojuma laikā, taču tas, acīmredzot, netraucēs tās apstiprināšanai. Turklāt lielākā KPV LV frakcijas daļa jauno valdību atbalstīs.

Ziņu lente
0