Politika

KPV LV steidz uz ministriju portfeļu un amatu izdalīšanu

© Sputnik / Sergey MelkonovПолитическая партия KPV LV
Политическая партия KPV LV - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
KPV LV steidz izvēlēties Latvijas ekonomikas ministra amata kandidātu, un, izskatās, ka viņa vārds jau ir zināms.

RĪGA, 21. janvāris – Sputnik. Saskaņā ar neoficiāliem datiem, KPV LV varētu apspriest Saeimas deputāta Ralfa Nemiro izvirzīšanu Latvijas ekonomikas ministra amatam, vēsta Mixnews.lv.

Iepriekš KPV LV piedāvāja Didzi Šmitu Ekonomikas ministrijas vadītāja amatam. Taču viņš piektdien, 18. janvārī, atcēla savu kandidatūru.

Nemiro bija jāieņem Finanšu ministrijas parlamenta sekretāra vieta. Tagad uz šo amatu varētu tikt izvirzīts KPV LV frakcijas vadītājs Atis Zakatistovs, liecina neoficiāla informācija.

Здание Кабинета министров Латвии в Риге - Sputnik Latvija
Politika
KPV LV nesaprot, kurš veido valdību: Kariņš vai Ašeradens

Sestdien, 19. janvārī, tika ziņots, ka partijām izdevies vienoties par valdības deklarācijas saturu, un drīzumā viņi pieņems oficiālu lēmumu par koalīciju.

"Jaunās Vienotības" premjerministra amata kandidāts Krišjānis Kariņš paziņoja žurnālistiem, ka jaunās valdības apstiprināšanas balsojums ieplānots trešdien, 23. janvārī.

Kariņa tikšanās ar Latvijas prezidentu Raimondu Vējoni arī jānotiek pirmdien, 21. janvārī.

Tāpat Kariņš pauda cerību, ka KPV LV izvirzīs jaunu pretendentu ekonomikas ministra amatam.

Savukārt Zakatistovs paziņoja, ka pirmdien partija izskatīs arī šo jautājumu. Iespējamo kandidatūru Zakatistovs nenosauca.

Jāatgādina, ka daudzi KPV LV locekļi ir negatīvi noskaņoti attiecībā pret Kariņa valdību un "Jauno Vienotību". Tostarp viens no KPV LV līderiem Aldis Gobzems paziņoja, ka "Jaunā Vienotība" kā organizācija "ir tuva letālam stāvoklim", un valdība nebūtu jāveido, "tikai lai izveidotu".

Savukārt deputātes Linda Liepiņa un Karina Sprūde atklāti pauda savu pozīciju, paziņojot, ka negrasās balsot par Kariņa valdību.

Tāpat pastāv ziņas, ka vēl pieci KPV LV deputāti, iespējams, neatbalstīs Kariņa valdību.

Ziņu lente
0