Latvijā jauns izgudrojums – koka velosipēds

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jokā "latvieši to uztaisīs no koka" ir zināma daļa patiesības.

RĪGA, 18. janvāris — Sputnik. Bērnu koka velosipēds-skrejritenis Leg&go, ko Cēsīs ražo uzņēmums Shaman Inventions, izpelnījies konkursa Design & Innovation Award 2019 balvu, vēsta Smartlatvia.lv.

Patiesībā Leg&go ir nevis velosipēds, bet gan moduļu transportlīdzeklis, ko iespējams pārvērst gan par bērnu šūpuļzirdziņu, gan par kamaniņām, gan velosipēdu ar pedāļiem – tas atkarīgs tikai no bērna vecuma un vecāku vēlmēm.

Uzņēmuma vietnē stāstīts, ka velosipēdu izgudrojis Egons Garklāvs. Radīt unikālo konstrukciju Leg&go viņam palīdzējuši 30 inženiera darba gadi un mīlestība pret mazbērniem. Vērojot, kā rotaļājas viņa mazbērni, Garklāvs sapratis, ka parasto bērnu velosipēdu iespējams būtiski uzlabot.

Konkurss Design & Innovation Award ik gadus apbalvo "velosipēdu izgudrotājus" – novatorus velosipēdu dizaina jomā.

"Ilgus gadus velosipēdu industrija, šķiet, tiekusies pie inovācijām pašu inovāciju labad. Taču "jaunais" ne vienmēr ir labāks. Tikai tad, ja izstrādājums atrisina problēmas un būtiski uzlabo tādus faktorus, kā atdeve, ilgtspēja vai vadība, mēs varam runāt par inovācijām. Šajā aspektā konkurss Design & Innovation Award atbalsta termina "inovācija" taustāmu un reālistisku interpretāciju," – teikts konkursa vietnē.

Daudzpusīgā žūrija pārbauda visus konkursam pieteiktos velosipēdus pilsētas ielās, parkos un tā tālāk, lai novērtētu, kādas inovācijas patiešām dāvā uzlabojumus, kādas – vienkārši izskatās labi.

"Tas ir velosipēdu mīļotāja sapnis – astoņi velosipēdi vienā. Leg&go moduļu koncepcija izprot vecāku un bērnu vajadzības, piedāvājot skrejriteņus un velosipēdus bērniem vecumā no 6 mēnešiem līdz 6 gadiem. Moderns, stabils un ekoloģiski nekaitīgs, vienkāršs un viegli pielāgojams – viens no novatoriskākajiem gada produktiem!" – stāsta vietne.

Iepriekš uzņēmums Leg&go saņēma apbalvojumu Eurobike Winner Award 2015 nominācijā "labākais pilsētas velosipēds" un kļuva par konkursa ISPO Munich Brandnew 2016/2017 finālistu kā labākais jaunuzņēmums.

Ziņu lente
0