Anrijs Matīss pārbaudīs "Rīgas satiksmes" izdevumus pieturvietu apgaismojumam

© Sputnik / Вадим ФальковТрамвайная остановка в Риге
Трамвайная остановка в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pašvaldības uzņēmuma "Rīgas satiksme" pagaidu vadība noskaidros, vai patiešām pogas un lampiņas sabiedriskā transporta pieturās var izmaksāt vairāk nekā četrus tūkstošus eiro.

RĪGA, 9. janvāris — Sputnik. "Rīgas satiksmes" pagaidu valdes priekšsēdētājs Anrijs Matīss apsolījis pārbaudīt tēriņu pamatotību apgaismojamu sabiedriskā transporta kustības grafika plākšņu uzstādīšanai pieturvietās, vēsta LTV.

Dažviet satiksmes grafiks aprīkots ar podziņu un lampiņu apgaismošanai, kas izmaksājis 4300 eiro par pieturvietu. Rīdzinieki sociālajos tīklos pauda asu kritiku gan par jaunajām sabiedriskā transporta pieturām, gan to izmaksām.

"Rīgas satiksme" paskaidroja, ka izdevumi esot tik lieli, jo katrai pieturai bijuši vajadzīgi papildu izdevumi.

"Katras šīs te pieturvietas izstrādē nepieciešams būvprojekts, elektrības pievilkšana, jauns stabs, jauns risinājums, jauna ceļazīme un uzstādīšana," - klāstīja Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Baiba Bartaševiča-Feldmane.

Рижская дума - Sputnik Latvija
"Rīgas Satiksme" lietas dalībnieks saņem 2400 eiro mēnesī par nekā nedarīšanu

Taču tāds skaidrojums nepārliecināja "Rīgas satiksmes" pagaidu valdes priekšsēdētāju Anriju Matīsu, kurš paudis vēlmi pārbaudīt projekta izmaksas.

"Nu skaidrs, ka pats tablo un poga nemaksā vairāk par 100 vai 50, vai 200 eiro, atkarībā no kāda materiāla tā izgatavota. Tas, par ko mani informēja – dārgākais šajā pasākumā esot elektrības pievilkšana, kas maksājot tur dārgu naudu. (..) Mēs šodien tieši valdes sēdē runājām, ka vajadzētu saprast, pacelt augšā šo līgumu un paskatīties, kas ir līgumā, kas ir faktiski izdarīts, cik uzstādīti šie tablo, cik ierakti kabeļi un cik faktiski maksāts par vienu metru," - teica Matīss.

Anrijs Matīss sāka darbu "Rīgas satiksmes" pagaidu valdes priekšsēdētāja postenī decembra vidū, kad Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ierosināja krimināllietu pret pašvaldības uzņēmumu sakarā ar aizdomām korupcijā, un uzņēmuma valde atkāpās no amata.

Patlaban "Rīgas satiksme" pārziņā ir aptuveni 2 tūkstoši sabiedriskā transporta pieturu.

Ziņu lente
0