"Poga par 4300 eiro?": pieturvietu modernizācija radījusi rīdzinieku neizpratni

© Sputnik / Сергей Мелконов / Pāriet pie mediju bankasДевушка на остановке городского транспорта в Риге
Девушка на остановке городского транспорта в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīdzinieki ironizē par speciālo pogu sabiedriskā transporta pieturvietu apgaismošanai un tās fantastisko cenu.

RĪGA, 9. janvāris — Sputnik.  Sabiedriskā transporta pieturvietu modernizācija Rīgā – kustības saraksta apgaismojums par 4300 eiro radījis sašutuma vilni sociālajos tīklos.

Nesen Rīgas pašvaldības uzņēmums "Rīgas satiksme" ziņoja par jaunievedumu: sabiedriskā transporta pieturas gaida modernizācija – tās aprīkos ar pogu un lampiņu kustības saraksta apgaismošanai.

Tomēr rīdzinieku vidū ziņa radīja sašutumu – sociālo tīklu lietotāji izsmēja uzņēmumu gan par paša "jaunieveduma" lietderību, gan tā izmaksām.

"Viena šitā podziņa, lai varētu izgaismot sarakstu pieturvietā, Rīgas Satiksmei izmaksāja 4300€. Pagaidām tādas 6 pieturvietas, pagaidām. Lētāk nebija pie katras pieturvietas pielikt sērkociņus un svecītes? Draugi, viss jau būtu smieklīgi ja šito Ušakova korupciju jūs neapmaksātu caur saviem e-taloniem, maksas auto stāvvietām vai iedzīvotāju ienākumu nodokli, nemaz jau nerunājot ka Rīga varēja būt tiešām skaista un moderna Eiropas galvaspilsēta ja nebūtu šī korupcija," - Facebook tīklā pastāstīja Andris Latvers.

Vētra modernizācijas jautājumā izcēlusies arī Twitter tīklā.

​​"Vienas šādas zviedru parauga digitālās autobusu pieturvietas tāfelītes ierīkošana izmaksā €3210 (Kopējās izmaksas - €61 000 par 19 pieturām); pats elektroniskais tablo - €2500. Darbojas no baterijām bez elektrības pieslēguma. Pērn rudenī ierīkotas. https://bit.ly/2Cbwi4q," – salīdzināja žurnālists Jānis Tereško.

​"Mani vienkārši sāpina, par kādu ģerevņu (ciemu – red.) Nils Ušakovs ar Ameriku pārvērš Rīgu. Apgaismotu stabu pieturā (nevis el.tablo) - jā, 4300 EUR. Vanšu tilta kāpnes pussagruvušas stāv no 2018.marta, ā, jā, atcerējāmies, konkurss 2018.decembrī, https://pvs.iub.gov.lv/show/564673," – sašutusi žurnāliste Sanita Jemberga.

​"Visās kaimiņu galvaspilsētās jau gadiem sabiedriskā transporta pieturās ir uzstādīti elektroniskie tablo, tikmēr mēs Nila un Andra vadītā Rīgā esam tikuši pie unikāla risinājuma - stabiņa ar gaismas podziņu," – atzīmēja Oto Ozols.

Savukārt Ojārs Kapteinis lauza galvu par sabiedriskajā transportā uzstādītajiem monitoriem – acīmredzot, viņš uzskata, ka elektronisku tablo uzstādīšana būtu racionālāka.

​​"Labvakar, Rīgas satiksme! Vai ir iespējams uzzināt cik izmaksāja monitori kuros ikdienas rāda receptes sabiedriskajā transportā (gan viena transporta līdzekļa aprīkošana ar tiem, gan kopējās)? Un kādas ir recepšu video ikmēneša izmaksas?" – raksta Ojārs. Viņa jautājumi pagaidām palikuši bez atbildes.

Protams, lietotāji tradicionāli joko par pieturu "modernizāciju".

​​"Runā, ka Rīgas satiksme ieviesīs feiskontroli. Visus, kuri tviterī ņirdz par lampām un pogām, neielaidīs sabiedriskajā transportā," – pajokoja Edgars.

​​"Vai jaunā Rīgas satiksme gaismas poga būs apgaismota, lai to var atrast tumsā? Un būtu ļoti ērti, ja apgaismojums, kas apgaismo šo pogu ir ieslēdzams ar pogu," – sarkastiski ieteica Juta.

"Rīgas satiksme" informēja, ka patlaban jaunā tipa pieturas ar apgaismojuma funkciju, stabi un ceļa zīmes uzstādītas piecās pieturvietās – 13. janvāra ielā, kā arī Grēcinieku ielas pieturā 11. novembra krastmalā. Minētās pieturas aprīkotas ar apgaismojumu testa režīmā.

Ziņu lente
0