Politika

Mitrofanovs: Kariņš būs viegli ievainojams premjers

© Sputnik / Sergey MelkonovЕвродепутат Мирослав Митрофанов
Евродепутат Мирослав Митрофанов - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krišjānis Kariņš demonstrē lojalitāti vietējo nacionālistu iniciatīvām, uzskata Eiropas Parlamenta deputāts Miroslavs Mitrofanovs.

RĪGA, 8. janvāris – Sputnik. Valsts premjerministra postenim izvirzītajam Krišjānim Kariņam ("Jaunā Vienotība") ir vairāki trūkumi, starp kuriem ir ievainojamība un tieksme neveiksmīgi blefot, Eiropas Parlamenta deputāts Miroslavs Mitrofanovs pastāstīja RIA Novosti.

Pirmdien Latvijas presidents Raimonds Vējonis uzticēja valdības veidošanu K.Kariņam, kurš ierosina veidot koalīciju no piecām partijām: "Jaunās Vienotības", Jaunās konservatīvās partijas, "Attīstībai/Par!", KPV LV un Nacionālās apvienības. Abi iepriekšējie kandidāti – Jānis Bordāns no JKP un Aldis Gobzems no KPV.LV ar šo uzdevumu netika galā.

Марис Кучинскис - Sputnik Latvija
Kučinskis: premjerministru no malas vienkārši noēdīs

"Kas attiecas uz Krišjāņa Kariņa – cilvēka un politiķa – īpašībām, jātzīmē viņa pretrunība un ievainojamība. Kariņa labās īpašības ir politiskā pieredze, kompetence finansēs un ekonomikā, kā arī rasu aizspriedumu trūkums, kas raksturīgi daudziem latviešu politiķiem. Kariņš audzis Amerikā, bet tur nav pieņemts vērtēt cilvēkus no etniskās izcelsmes viedokļa. Tas ir pluss. No otras puses, Kariņš demonstrē apsteidzošu lojalitāti attiecībā pret vietējo nacionālistu iniciatīvām. Tāpat kā lielākā dala latviešu reemigrantu, viņš bīstas, ka politikā viņu var turēt aizdomās par lieku liberālismu un iecietību attiecībā pret vietējiem krieviem," – teica Mitrofanovs.

"Krišjāņa Kariņa negatīvā puse ir arī viņa tieksme uz blefu, turklāt viņa izpildījumā blefs izskatās pārlieku patētisks, kas provocē politiskos oponentus sākt nežēlīgu troļļošanu. Kā nožēlojama blefa piemēru var minēt Kariņa nesenos apgalvojumus, ka Eiropā neviena valsts nefinansējot mācības mazākumtautību valodās. Mēs to pamanījām un pasmējāmies, latviešu politiķi centīsies viņu pieķert "pārlieku drosmīgos" paziņojumos par ekonomikas un sociālajiem jautājumiem. Kopumā, ja Kariņa kungam tomēr izdosies izveidot valdību, viņš būs nestabils un viegli ievainojams premjers, pakļauts troļļošanai presē un spiedienam no visām pusēm valdošajā koalīcijā. Paskatīsimies, cik ilgi viņš noturēsies," – piebilda Mitrofanovs.

Prezidents noteicis termiņu valdības izveidošanai – divas nedēļas. Līdz trešdienas vakaram visiem ministru kandidātiem jāizstrādā valdības deklarācijas nodaļas projekts savā darbības jomā, ceturtdien visi piedāvājumi tiks apkopoti, bet piektdien, 11. janvārī partijas tiksies, lai tos apspriestu.

Nākamnedēļ partijas plāno apspriest problemātiskos jautājumus, ja tie radīsies.

Ziņu lente
0