Ziema līdz martam: sinoptiķi pastāstīja par Latvijā gaidāmo laiku

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts centrālajos un rietumu rajonos piektdien un sestdien gaidāms pēdējais šīs ziemas atkusnis.

RĪGA, 8. janvāris — Sputnik. Ilgtermiņa prognozes liecina, ka atkusnis, kas atnāks šīs nedēļas nogalē, iespējams, būs pēdējais, un aukstums Latvijā saglabāsies līdz martam.

Šonedēļ Latvijā gaidāms mainīgs un pavēss laiks. Uz ceļiem iespējams apledojums.

Nedēļas vidū no rietumiem atnākušā ciklona ietekme mazināsies – vējš norims, nokrišņi mitēsies, toties temperatūra pazemināsies. Austrumu rajonos naktī temperatūras stabiņš varētu kristies līdz -15…-18 grādu atzīmei. Debesīm skaidrojoties, temperatūra varētu kristies pat līdz -20 grādiem.

​Nedēļas otrajā pusē Latvijai tuvosies jauns ciklons, kas nesīs kārtējos nokrišņus un brāzmainu vēju. Ziemeļrietumu piekrastē vējš var sasniegt 15-17 metrus sekundē.

Labās ziņas – līdz ar ciklonu valstī ienāks siltās gaisa masas: piektdien un sestdien valsts centrālajos un rietumu rajonos gaidāms atkusnis – temperatūra var celties virs 0 grādiem.

Taču GFS sistēmas prognozes liecina, ka atkusnis, kas gaidāms 11.-12. janvārī, iespējams, būs pēdējais siltais posms šoziem, jo pēc tam iestāsies īsta ziema, kas ilgs līdz martam.

​Saskaņā ar pašreizējo GFS prognozi 11.-12.janvārī gaidāms pēdējais plašais atkusnis, pēc tam varētu sākties īstā ziema - daudz sniega un aukstums līdz martam. Nevar gan izslēgt iespēju, ka cikloni virzīsies tālāk uz ziemeļiem un mums brīžiem vēl nesīs siltumu," – savus novērojumus Twitter tīklā pastāstīja sinoptiķis Jānis Trallis.

Ziņu lente
0